Furcsa fogságban több fővárosi rádió

2014.06.02. 18:35

Furcsa helyzetbe került egy birtokvita miatt több fővárosi rádió: baj van az adásukkal, de nem férnek hozzá az  adóhelyiséghez, ahol a hibát ki tudnák javítani. A Tilos rádió ezt írja a Facebook-on:

"Csütörtök óta zavaró zaj hallható a Tilos Rádió földi sugárzású, fm adásában. Korábban, ha hasonló hiba jelentkezett, felbringáztunk a Citadellára, aztán a megfelelő dokumentáció nyomán megkaptuk az adóhelyiség kulcsát, majd megtörtént a hiba javítása.

Pár hete a Magyar Állam egyoldalúan felbontotta a szerződést a Citadella üzemeltetőjével, és a várhatóan évekig elhúzódó – a kártérítésről és egyebekről – szóló vitát, ill. bírósági döntést megelőzve, karhatalommal foglalta el a területet, kordonnal körbevette és fegyveresekkel őrzi. Ily módon a Citadellán (azóta is) működő rádióadók túszul estek.

Az antennánkat (is) üzemeltető szakember megadta a Nemzeti Vagyonkezelő illetékesének az elérhetőségét, akivel beszéltem pénteken, s aki közölte, hogy ők továbbra is biztosítják a bejutást, csak azt előtte írásban kell jelezni, és majd értesítenek, hogy mikor mehetünk. Jeleztük, hogy ott több milliós készülékek működnek 24 órában és ezek nem maradhatnak műszaki felügyelet nélkül, továbbá, hogy egy rádió üzemzavara nem kezelhető levelezések, engedélyezések útján...stb. A levelet megírtuk és péntek reggel...várjuk a fejleményeket, hallgatjuk a zúgást."