Kulka János választ kapott Orbántól a buzilobbiügyben

2014.06.13. 10:19
Kulka János még májusban írt nyílt levelet a miniszterelnöknek Kerényi Imre buzilobbizása miatt. Tegnap a Klubrádióban elmondta, hogy mit tartalmazott Orbán Viktor válasza.

Kulka tegnap a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt arról, hogy a még múlt hónapban írt nyílt levelére érkezett válasza miniszterelnöktől, de pont annyira volt jelentős tartalmú, hogy csak szőrmentén megemlítse a rádióban:

Tulajdonképpen, ahogy az olvasható volt a nyílt levélben, kérdéseket tettem föl, amire érkezett is egy nagyon kedves, szűkszavú válasz a miniszterelnök úrtól, amiben megköszöni az észrevételeimet, és sok erőt és sikert kíván. Tulajdonképpen azt sajnálom, hogy arra a három-négy kérdésre, amit föltettem neki, arra nem... arra igazán nem érkezett válasz. De lehet, hogy ez a köszönöm az észrevételeit azt jelenti, hogy valami történni is fog.

Az adásból kivágott részletet itt lehet meghallgatni.

Kulka János májusban azért írt nyílt levelet Orbán Viktornak, hogy határolódjon el a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott homofób megnyilvánulásai miatt. Annak a levélnek a végén a következő kérdéseket intézte a miniszterelnöknek:

Várom válaszát alábbi kérdéseimre: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

Kerényi Imre a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetéssorozatában arról beszélt, hogy megálljt kell parancsolni a szivárványos dekadenciának, és fontos szembehelyezkedni a színházi buzilobbival úgy általában. Kerényi egy rádióinterjúban kijelentette, hogy szerinte nincsen miért bocsánatot kérnie, Kulka nyílt levelére pedig a színművész Bognár Zsolt válaszolt egy ugyancsak nyílt levélben, amiben megvédte az államtitkár kijelentéseit.