Megvan kit öl meg a Trónok harca írója 20 000 dollárért

2014.06.13. 09:02
George R Martin, a Trónok harca tévésorozat eredetijét, a Tűz és jég dala-ciklust jegyző író pár hete tett közzé egy felhívást, miszerint aki 20 000 dollárral támogatja farkasmentő alapítványát, azt a következő könyvében különös kegyetlenséggel fogja megölni - név szerint. Hamar meglett a nyertes, egy Facebook-alkalmazott.

A férfit Dave Goldblattnak hívják, 30 éves, megszállott rajongó és a Facebook alkalmazásában áll - ennyit derített ki róla a hírt először leközlő ABC News. A Wild Spirit Wolf Sanctuary and the Food Depot of Santa Fe nevű farkasmenhelynek 20 000 dollárt kifizető Goldblatt neve így bekerül majd a regényfolyam soron következő darabjába. 

A mintegy 4,5 millió forintos összegért cserébe a szerencsés nyertes azt is megválaszthatta, hogy a történetben milyen karakternek kölcsönözze a nevét, és úgy döntött, hogy egy valíriai férfi viseli majd a Goldblatt nevet. Hogy aztán Martin ezt meghagyja-e így, vagy kicsit átalakítja, hogy jobban illeszkedjen a regény többi szereplőjének nevéhez, nem tudjuk.

Goldblatt mellett egy nő is bekerül a regényekbe, de ő egyelőre nem vállalja arccal és névvel a dolgot. Martin egyébkéánt azt nyilatkozta, hogy kicsit meglepte, milyen hamar elkeltek az aukció kínálta helyek, sőt, már hat fős várólistája is van azokról, akik 20 000 dollárért akarnak irodalmi halált halni. Valar Morghulis.