Meghalt a dumaszínházas Szöllősy-Csák Gergely

2014.06.21. 17:29

A Dumaszínház Facebook-oldalán lévő poszt szerint pénteken meghalt az egyik állandó fellépőjük, a 36 éves Szöllősy-Csák Gergely.

Nem tudni pontosan, hogy mi okozhatta Szöllősy-Csák halálát. Meg nem erősített értesülések szerint motorbalesetben halt meg; állítólag péntek este hét óra körül ütközött össze egy kamionnal. Az M1 ma esti Híradójában csak annyit mondtak, a műsorvezető tragikus hirtelenséggel hunyt el – egykori kollégájukat az MTVA a saját halottjának tekinti.

Még egyszer: ez nem megerősített értesülés. Egy facebookos státuszfrissítés szerint például Szöllősy-Csákot már korábban kórházba vitték bakteriális fertőzéssel, ami később súlyosbodott; állítólag ez okozta a színész halálát.

Humorista volt, de riporter is

A Dumaszínházon kívül Szőllősy-Csák a Showder klubban is többször szerepelt, itt az egyik fellépése. 2004-ben ezen kívül írt-rendezett egy „Páratlan történet” című tizenöt perces rövidfilmet is. Az elmúlt években az MTVA-nál dolgozott riporterként.

Korábban a Dumaszínház szerint ezt írta magáról bemutatkozásnak.

Titokzatos teológus, művészlelkű bölcsész, a Dumaszínház FC sztárkapusa. Egészséges öniróniával megáldott Sándor György-rajongó, monogramjából akár egy népi hangszer neve is levezethető.


Túlmozgásos útkereső, aki hisz még a minőségi humorban. Sokfélét tanult, kipróbálta a Heti hetest, Repetát kért a Magyar Televízióban, alkalmanként újságot ír.


Állatvédő fekete bárány, aki nem sokat foglalkozik az arculatával, talán ezért is látjuk mindig borostásan. Évtizedekre tervez, nem akar mindent egyszerre megszerezni, viszont jól esik neki az elismerés. Tanítani akar, nem kioktatni, és reméli, egyszer majd az ő személyisége is átjön a képernyőn.


A kutya-macska barátság élharcosa, az intelligens tabudöntögetés Sandokan-ja, az egyetlen élő ember, akinek sikerült a tripla szaltó fél fordulattal, háromévesen. Persze, lehet, hogy csak leszakadt a hinta. Ez még nem tisztázott.