Vágó István miatt nem léphetett fel Vágó Bernadett?

2014.07.04. 11:01
Az Operettszínház színész-énekesnője állítólag egy vidéki városban volt nemkívánatos személy, mert azt hitték róla, Vágó István lánya. Ezek szerint valami komoly bajuk volt a baloldali tévéssel.

A Bors cikke megjegyzi, hogy Vágó néhány éve az egyik legnépszerűbb tévés volt, de amint elkezdett nyíltan politizálni, menten lettek ellenségei. A tévés a Facebookján tett közzé egy posztot tegnap, amiben azt állítja, hogy

A Bors szerint az említett, de nem nevesített vidéki településnek jobboldali vezetése van, Vágó István baloldalisága pedig vörös posztó volt a szemükben, és mivel nem volt annyi eszük, hogy utánanézzenek, Vágó Bernadett csak névrokona a tévésnek, letiltották egyik fellépését. Vágó István szerint ez vele is rendszeresen előfordul:

Különféle szervező cégek hívnak, hogy vezessek műsort vagy vetélkedőt, aztán később visszahívnak, mondván: sajnos a cég, illetve az önkormányzat máshogy döntött. Sajnálom, hogy Vágó Bernadett is ezzel szembesült, csak azért, mert megegyezik a családi nevünk.
Screen Shot 2014-07-04 at 10.51.42.png

Ami a történetben kissé fura, az, hogy a cikk szerint az Operettszínház művésznője felháborodottan értesült a hírről, és rögtön megosztotta Vágó István kiírását – azaz vagy csak most tudta meg, hogy lemondták egy fellépését (ráadásul Vágótól), vagy egy régebbi eset hátterére derült fény tegnap. A színésznő a Borsnak azt nyilatkozta, hogy döbbenetesnek tartja, hogy a művészetbe ennyire beleeszi magát a politika, és nincs kétsége afelől, hogy ez úgy történt, ahogy Vágó István mondja.

Vidéken születtem, remélem, hogy a szüleim büszkék rám. Ha valaki csak azért nem hív engem fellépni, mert szerinte Vágó István lánya vagyok, legalább utánanézhetne a tényeknek. A vágóhidat sem rólunk nevezték el.