Majdnem elmaradt az EFOTT

2014.07.18. 07:28

Az egyetem és a szervezők között a bérleti díjról kialakult vita miatt majdnem elmaradt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amelyet az idén a Miskolci Egyetem területén tartanak - írta a Magyar Nemzet.

Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke elmondta: noha a helyszín ingyenes használata pályázati kritérium volt, és erről az intézmény rektora nyilatkozott is korábban, júniusban derült ki, hogy a rektor csak bérleti díj ellenében biztosítaná a helyet.

Szerinte az egyetem 3 millió forint plusz áfa bérleti díjat kért és az esetleges károk fedezeteként 10 millió forint kauciót is igényelt.

Kriza Ákos polgármester közbenjárására végül 1,5 millió forint bérleti díjban állapodtak meg, az esetleges károkra pedig a Miskolc városának tulajdonában lévő holding adott garanciát. 

Az egyetem ugyancsak elállt az esemény rendezését lehetővé tevő 7,8 millió forintos házigazdai marketingszerződéstől is, amelyet végül a Debreceni Egyetem vett át.

A HÖOK elnöke elmondta: be akarják perelni a rektort, amiért az előzetes ígéretével szemben bérleti díjat kért.