Bállal ünnepel a KFT az Operában

2014.08.29. 16:39

Harmincéves lesz a KFT együttes harmadik, Bál az Operában című albuma, aminek apropóján a zenekar kétfelvonásos lemez-újrabemutatót tart az Operaházban. A KFT korábban még soha nem lépett fel itt.

Beszéltem olyannal, aki azt hitte, ez az egész, hogy az Operaházban játszunk, csak vicc. Hát nem vicc, mert viccnek erős lenne. Ez komoly!

– nyilatkozta Bornai Tibor, az együttes billentyűse.

A koncerten közreműködik a Magyar Rádió gyermekkórusa, a Soharóza kórus, a Magyar Állami Operaház balett-táncosai, Ökrös Csaba hegedűművész és még sokan mások is.

Azon a különös estén, miután az Operaházban véget ért az előadás, a KFT zenekar tagjai észrevétlenül belopóznak a színfalak mögé, nyomukban a zenekar szellemével, hogy titokban megtartsák operaházi báljukat, amire már három évtizede készülnek. 

– olvasható az ünnepi koncert ajánlójában.

A zenekarnak egyébként nem ez az egyetlen különleges fellépése idén: néhány hete például a Bál az Operában című lemez B oldalát is nyitó Afrikát ünnepelték a Budapest Parkban, a koncerten fekete vendégénekesekkel, szuahéli nyelven adták elő a legnagyobb, már harmincéves slágerüket.

A Bál az Operában ünnepi koncertje szeptember hetedikén, este nyolckor kezdődik majd. Jegyeket a Jegymester oldalán vásárolhatnak.