Eltűnt egy négy hónapos baba Franciaországban

2014.08.29. 10:45

Eltűnt egy négy hónapos kisbaba szerda este a franciaországi faluban, szülei szerint a gyereket elrabolták – írja a Le Figaro. A szülők a Lavaveix-les-Mines nevű, nyolcezres községben élnek, itt veszett nyoma a babának. A házaspár éppen pétanque-ot játszott, míg a baba nem messze mellettük a kocsiban, egy gyerekülésben volt.

Este tíz óra tájban a szülők észrevették, hogy valaki az autójukból kivette a gyereket az üléssel együtt, és elszaladt vele. A házaspár nem tudta leírni az elrablót, mert csak a hátát látták, ráadásul az ügyész szerint mindkettőjüknek „fizikai problémái” vannak, így képtelenek voltak üldözőbe venni az elrablót. „Megpróbálták elkapni autóval az elrablót, de nem sikerült nekik” – mondta az ügyész újságíróknak. 

Az ügyész szerint a szülők annyira fel vannak zaklatva, hogy nehezen tudják felidézni a történteket. Egy helyi lap szerint a szülőknek nincs állásuk, és a most eltűnt kisbaba az egyetlen gyermekük. Ugyanakkor az apa ellen már folyt eljárás erőszakos cselekmény miatt, mert megverte a feleségét. 

A kisbabát a rendőrök jelenleg keresik.