Kiállítják Jennifer Lawrence meztelen képeit

2014.09.04. 11:52

A XVALA nevű amerikai művész Fear Google című sorozatának legújabb állomása lesz a Los Angeles-i Cory Allen kortárs galériában kiállított No Delete (Semmi törlés) anyag, ami semmi másból nem fog állni, mint híres színésznők, sportolók és médiaszemélyiségek Google-ön könnyen megtalálható képeiből. Ehhez a gyűjteményhez októberben odakerülnek Kate Upton és Jennifer Lawrence vászonra nyomtatott, nemrég kiszivárgott meztelen képei is.

A No Delete egy hét éve folyamatosan bővített gyűjtemény, ami kizárólag olyan képekből áll, amiken hasonlóan híres nők a lehető legsebezhetőbbek. XVALA évek óta celebekkel és ismert személyekkel foglalkozik, 2007-ben Scarlett Johansson meztelen fotóival ragasztgatta tele Los Angeles utcáit, valamint készített már szobrokat Steve Jobs, Mark Zuckerberg és Kim Kardashian háztartási szemetéből is.

Jennifer Lawrence és Kate Upton, és még sok más ismert és kevésbé ismert nő magáncélokból készült, főleg meztelen fotói a héten szivárogtak ki, amikor egy hekker elkezdte azokat a 4chan nevű, hírhedt internetes fórumra posztolni őket. A képekhez az Apple iCloud szolgáltatásának egyik hibáját használhatták ki. Az elkövető pénzt kért a többi képért cserébe, de csak minimális összeget tudott összekalapozni. Az eset hatalmas visszhangot keltett.