Meghalt Joan Rivers

2014.09.04. 22:38

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Joan Rivers, minden idők egyik legismertebb női komikusa – jelentette be lánya. Rivers, aki nem is annyira színészként, mint humoristaként és műsorvezetőként volt ismert, csütörtökön halt meg a New York-i Mount Sinai kórházban, ahová csaknem egy héttel ezelőtt került légzési és keringési elégtelensége miatt, amit egy toroksebészeti beavatkozás idézett elő.

Édesanyám legnagyobb öröme az volt az életben, hogy megnevettethette az embereket. Bár most nehéz neki eleget tennünk, biztosan tudom, hogy az utolsó kívánsága az lenne, hogy minél előbb újra nevessünk

– nyilatkozta lánya, Melissa a közleményében. Kettejüknek közös valóságshowja is futott az amerikai WE tv csatornán, Joan & Melissa: Joan Knows Best? név alatt.

Riverst azonban elsősorban a saját nevével fémjelzett Joan Rivers Show és a Fashion Police című divatműsor házigazdájaként ismerhetjük. Első filmes alakítását az 1968-as Úszó ember című film örökíti meg.

Számos szerepe között volt például a Vasember 3, Ropi bohóc ügynökének hangját kölcsönözte a Simpson családban, hallható a Hupikék törpikék 2011-es filmváltozatában, valamint a vörös szőnyeg mellől jelentkezve önmagát alakította a Shrek 2-ben.

Rivers emellett egy tucatnyi könyv szerzője is volt. Életét és karrierjét a 2010-es, Joan Rivers: A Piece of Work című dokumentumfilm mutatja be a legjobban .

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport