Rendhagyó antik piac lesz a Bálnában

2014.10.18. 13:05

"Különleges régiségek, tapasztalt szakemberek, ötletes alkotók - többek között ezekkel várja vasárnap Budapest legújabb, rendhagyó antik és dizájn piaca azokat, akik szeretik a szép tárgyakat, kíváncsiak a művészek, galériák és restaurátorok világára, szívesen alakítanak át maguk is tárgyakat, s mindezt szeretnék megmutatni a gyerekeiknek is" - írják a szervezők.

A megnyitón találkozhatunk például a Warhol-darabjairól is ismerős Biksady galériával, de hétről-hétre lesznek kereskedők, restaurátok, értékbecslők, ékszerészek, kárpitosok, nem mellesleg pedig vásárolni is lehet majd. A szervezők azt ígérik, hogy a szakemberek mesélnek a munkájukról, bemutatják, hogyan dolgoznak és persze kérdezni is lehet majd tőlük. A kilátogatók emellett kapnak ötleteket azzal kapcsolatban is, hogyan érdemes az átalakításoknak nekikezdeni, ha ők akarnak átalakítani valamit. 

A gyerekeknek is lesz program: azon túl, hogy felügyelet mellett saját "műtárgyakat" készíthetnek, ezek értékesítésében is aktívan közreműködhetnek a piacon. "A Placc egyik legfontosabb célja az, hogy inspirálja a fiatalokat, felhívja figyelmüket az antik tárgyakban rejlő értékekre, és arra, hogy ezekből a tárgyakból egy kis kreativitással, fantáziával milyen ötletes, szép és nem utolsó sorban hasznos dolgot lehet alkotni" - hangsúlyozza Molnár Viktor az Antik Placc egyik alapítója.