Vilma
-8 °C
3 °C

Betiltja a munkahelyi dohányzást az egyik legnagyobb dohánymulti

2014.10.26. 00:07

A Reynolds American az Egyesült Államok második legnagyobb dohányipari cége. Aki nem csak a pénzkereseti lehetőség, hanem a termék iránti elkötelezettség miatt dolgozott itt, nyilván méltányolta, hogy a cégnél lehetett dohányozni az irodákban.

Mostanáig. Januártól már a dolgozóknak is különlegesen szigetelt dohányzókban kell elszívniuk a napi cigarettaadagjukat; az irodákban betiltják a dohányzást.

Hagytuk, hogy az alkalmazottak szívják a cigarettájukat, szivarjukat, pipájukat, vagy más dohánytermékeket az összes létesítményünkben.

– mondta a cég szóvivője, David Howard. Szerinte ennek ellenére a munkatársai nem voltak láncdohányosok.

A munkahelyi dohányzás néhány amerikai államban még mindig engedélyezett; ilyen például a Reynold székhelyéül szolgáló Észak-Karolina is. A Reynolds viszont mostantól kijelölt dohányzóhelyeket épít ki a dohányos kollégáknak.

Az e-cigarettát és a füstmentes dohánytermékeket, mint például a tubákot ezentúl is szabadon lehet fogyasztani. A cég mindenesetre – legalábbis Howard szerint – alkalmazkodik a modern kor változásaihoz: ők is tudják, hogy manapság a füstmentes munkakörnyezet a normális.

Cynthia Hallett, az Amerikai Nemdohányzók Jogaiért nevű szervezet szerint az új szabályozás elég ironikus.

A Reynoldshoz hasonló dohánygyárak voltak a legnagyobb ellenzői a füstmentes munkahelyekre vonatkozó törvényeknek, helyi és állami szinten egyaránt.

– mondta Hallett. Szerinte a szabályozás még így sem elég szigorú, mert a füst még így is kiszivárog a dohányzókból, és az e-cigaretta párája is tartalmaz káros vegyületeket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.