Betiltja a munkahelyi dohányzást az egyik legnagyobb dohánymulti

2014.10.26. 00:07

A Reynolds American az Egyesült Államok második legnagyobb dohányipari cége. Aki nem csak a pénzkereseti lehetőség, hanem a termék iránti elkötelezettség miatt dolgozott itt, nyilván méltányolta, hogy a cégnél lehetett dohányozni az irodákban.

Mostanáig. Januártól már a dolgozóknak is különlegesen szigetelt dohányzókban kell elszívniuk a napi cigarettaadagjukat; az irodákban betiltják a dohányzást.

Hagytuk, hogy az alkalmazottak szívják a cigarettájukat, szivarjukat, pipájukat, vagy más dohánytermékeket az összes létesítményünkben.

– mondta a cég szóvivője, David Howard. Szerinte ennek ellenére a munkatársai nem voltak láncdohányosok.

A munkahelyi dohányzás néhány amerikai államban még mindig engedélyezett; ilyen például a Reynold székhelyéül szolgáló Észak-Karolina is. A Reynolds viszont mostantól kijelölt dohányzóhelyeket épít ki a dohányos kollégáknak.

Az e-cigarettát és a füstmentes dohánytermékeket, mint például a tubákot ezentúl is szabadon lehet fogyasztani. A cég mindenesetre – legalábbis Howard szerint – alkalmazkodik a modern kor változásaihoz: ők is tudják, hogy manapság a füstmentes munkakörnyezet a normális.

Cynthia Hallett, az Amerikai Nemdohányzók Jogaiért nevű szervezet szerint az új szabályozás elég ironikus.

A Reynoldshoz hasonló dohánygyárak voltak a legnagyobb ellenzői a füstmentes munkahelyekre vonatkozó törvényeknek, helyi és állami szinten egyaránt.

– mondta Hallett. Szerinte a szabályozás még így sem elég szigorú, mert a füst még így is kiszivárog a dohányzókból, és az e-cigaretta párája is tartalmaz káros vegyületeket.