Lehet elővenni a Yoda-jelmezt

2014.11.05. 13:49
Ha évente csak egyszer porolja le a fényszablyáját, és mossa tisztára a Dagobah-rendszerben kissé megposványosodott jedi-köpenyét, az most legyen, mert hétvégén ismét megrendezik a HungarCont, a magyar sci-fi-rajongók találkozóját,.
stormtrooper-rubber-latex-costume-1

A helyszín a Ferencvárosi Művelődési Központ,  ahová szombaton reggel 10 órától lehet menni. A program meglehetősen sokrétűnek ígérkezik, lesz például előadás az örök Star Wars versus Star Trek kérdésben (Wars, jóhogy), fellép a híres cosplay-alakulat az 501-es légió, amiről annyit kel tudni, hogy

Az 501-es és a Lázadó Légiók azok a nemzetközi Star Wars jelmezes szervezetek, melyeket a LucasFilm és a Disney elismer, mint hivatalos eseményekre hívható és ajánlható Star Wars jelmezes szervezetek.

Dobay Ádám azt magyarázza majd el, mikor lett Lex Luthor jó fej (szerintem a Smallville-ben), Puzsér Róbert a nyáron magát gennyesre kereső Hollywood haláláról mesél majd hosszasan és minden bizonnyal lendületesen (40 perces előadást tart), átadják  a Zsoldos Péter-díjat, a Trethon Judit Emlékgyűrűt és a Preyer Hugo-díjat, és ez még csak egy terem programjának egy része volt csak, nem viccelnek a szervezők.

Egy másik teremben ráadásul megtudhatjuk, hogyan élhetünk túl egy jaffa támadását, illetve a Lázadó Légi Jedi mesterei tartanak fénykard oktatást, amit követően lehet közös fotókat is készíteni a beöltözött rajngóknak/rajongókkal.

Az 501-es Légió tagjai egyébként jótékonysági akciót indítanak: a Blast-A-Trooper című játékban azok, akik adakoznak a Déméter Alapítvány számára, büntetlenül lelőhetnek egy rohamosztagost, minden valószínűség és reményeim szerint csak paintball-fegyverrel. A befolyó adományokból a csontvelőtranszplantáción átesett gyermekek rehabilitációját segítik elő.