Gyerekek verték még az idős műsorvezetőt

2014.11.18. 22:09

Egy tizenegy és egy tízéves kisfiú verte meg Raša Popov írót, egykori tévés újságírót, több gyermekműsor vezetőjét Belgrádban, írja a Magyar Szó. A rakovicai szociális központ gondozása alatt álló gyerekek pénzt kértek Popovtól, aki adott is nekik, ám mivel úgy találták, hogy túlságosan keveset kaptak, nekiestek a 81 éves férfinak.

Popov azt nyilatkozta, a támadás azért érintette különösen rosszul, mert munkássága java részét a gyerekeknek szentelte.

Egész életemben gyerekeknek írtam, és most azt kellett megérnem, hogy a saját küszöbömön éppen ők támadnak rám. A fiúk úgy követtek, mint farkas a nyulat. Nagyot csalódtam ezekben a gyerekekben, akiknek az a taktikájuk, hogy követik áldozatukat, majd rátámadnak. A lakásom ajtajában estek nekem, alig tudtam megakadályozni, hogy ne jussanak be

– mesélt az író, akinek miután sikerült becsuknia a bejárati ajtót, a támadók öklükkel és lábaikkal kezdtek dörömbölni rajta. A rendőrséget az egyik szomszéd értesítette.

A két kisfiú állítólag hónapok óta félelemben tartja a városban élő időseket. Áldozataikat az utcán szemelik ki, követik őket, majd egy arra alkalmas időpontban lecsapnak rájuk. Bár a rakovicai szociális központ felel a gyerekekért, mivel állandó lakcímük nincsen, a rendőrség nem tudja felkutatni őket.

Egy egyenruhás elárulta, hogy ő maga is többször tartóztatta már le a testvérpárt. Szerinte nemcsak idősekre, hanem állapotos nőkre is rátámadnak, és úgy tudja, a gyerekek édesapja is éppen börtönbüntetését tölti.

Mi nem sokat tehetünk, hiszen a fivérek még nincsenek tizennégy évesek, így nem terheli őket büntetőjogi felelősség, vagyis szabadon kell engednünk őket 

– mesélt a rendőr.

A testvérek az év elején egy másik idős férfit is összevertek, aki később belehalt sérüléseibe.