Bolond, aki kihagyja

2014.11.28. 17:25
Ugyan a dán Mø koncertjére már minden jegy elkelt, igazán kár lenne keseregni, hiszen számos más programot és partit is tartogat november utolsó hétvégéje. A farkasordító hideg ugyan a bulinegyedet sem kerüli el, kár lenne otthon maradni, amikor a szórakozóhelyek parkettjeit jobbnál jobb bulik hevítik fel. Hétvégi programajánlónkat olvassák.

A bajszos zenmester (péntek)

Egy sokoldalú nő,  Ellen Allien  táncoltatja meg az Akvárium NagyHallját, aki dj-ként, producerként, dizájnerként és a BPitch Control kiadó alapítójaként egyaránt ismert. A labelnél olyan előadók munkái jelentek már meg, mint Paul Kalkbrenner, a Moderat, az Apparat, és a Modeselektor, így a kiadó vezetőjeként nem volt nehéz körbeutaznia a világot. Most végre Magyarországot is útba ejti.  Péntek, 23:00, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

Srí Lankáról származik, de mára már menő londoni művésznek számít Suren Seneviratne, aki My Panda Shall Fly néven alkot. Vannak, akik csak a future-soul zenmestereként emlegetik az extravagáns külsejű zenészt, aki trópusi pszichedéliával forrósítja fel a Toldi tánc parkettjét. Egyesek törökülésben meditáló pandákat is rebesgetnek. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Weimar legkúlabb technokiadója, a Giegling a lehető legautentikusabb közegben, a LÄRM sötét falai közt tart klubestet. A társulat két megbecsült tagját, Kettenkarusselt és Konstantint küldi el a magyar közönségnek. A házigazda Tom Select, így némi house-ra is lehet számítani. Péntek, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

A novemberi Movember mozgalom apropóján bajuszestet tartanak az Ipari Szakadárok, akik a mar megszokott posztpunk és newwave zenék mellett néhány bűnös, bajszos szerzeményt is belecsempésznek a buli menetébe. A szakadárok – és még sokan mások szerte a világon – ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a prosztatarák veszélyeire. Bajusszal állítólag fokozottan ingyenes a belépés, meg egyébként is az. Péntek, 21:35,  Lokál Kávézó és Bár (Budapest, VII. kerület, Dob utca 18.)

Pumaveszély és Terence Hill (szombat)

Egy másik menő kiadó, a francia Kitsuné is Budapestre látogat a hétvégén, amely 12 éves fennállása alatt olyan neveket édesgetett magához, mint a Klaxons, La Roux, a Digitalism, a Crystal Fighters vagy épp a Cut Copy. Ezúttal azonban a Two Door Cinema Club és Anoraak érkezik majd Budapestre. előbb dj-zik majd, utóbbi pedig élőzni fog. Szombat, 22:00, NOMURI (Budapest, V. kerület, Sas utca 15.)

A Fogasház a világ legmenőbb G-house alakulataként ünnepli a frankfurti Rey & Kjavik duót, akik ugyan jártak már Magyarországon, most ismét visszatérnek. "A hangzás még masszívabb, a basszusok kövérebbek, a szövegek és a hangulat pedig még szigorúbb. Nemrég pedig már New Yorkot is meghódították. Bolond, aki kihagyja!" – üzenik a szervezők. Szombat, 22:00, Fogasház (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.)

Végéhez közeleg a Keret blog tehetségkutatója, a Kikeltető, ami a magyar könnyűzene legújabb reménységeit kutatja. A döntőbe jutott négy zenekar, a Weekend Planners, a Puma Danger, a Hello Hurricane és a Twentees a Rohamban koncertezik majd. Ezt követően eredményhirdetés és díjátadó következük, utána pedig afterparti a Beat on the Bratben. Szombat, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

Harmadik nagylemezét mutatja be DJ Bootsie, a lemezjátszók és hangminták nagy hazai megfejtője. Az In Solem Verti című anyag állítólag a zenész eddigi legszemélyesebb munkája, amelynek címe a férfivá érésre utal. A lemezbemutató koncerten a zene mellett komoly szerepet kapnak a látványelemek és a meglepetésvendégek is. Szombat, 20:00, Trafó (Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.)

Kizárólag Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek zenéit viszi színpadra a Spencer Hill Magic Band, akik már gyerekkoruktól fogva a két színész bunyóinak bűvöletében élnek. Létrejöttüket azzal indokolják, hogy Magyarország és Németország a Bud Spencer és Terence Hill kultusz fellegvára, így a külföldi közönség előtt sem ismeretlenek. A koncert után filmvetítés is lesz, egyelőre még nem tudni, melyik klasszikust vetítik majd. Szombat, 19:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)

Mint hal Hollandiában (vasárnap)

Hollandia? Királyság! Több mint két hónapon át zajlott a holland kultúrát meglovagló DACS! fesztivál, aminek záróeseményeként a Knarsetand és a My Baby együttesek adnak koncertet a Hajón. "Most kiderül, milyen a holland Brains és Irie Maffia, illetve a holland Janis Joplinba oltott Dr. John" – fogalmaznak a szervezők. Vasárnap, 20:00, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Vajon megalkuvás vagy tökösség, ha a társadalom normáihoz igazodva igába hajtjuk fejünk, és a gyereknevelés, a karrier, valamint a háztartásvezetés mellett döntünk? Ezt a kérdést feszegeti Matías Bize 2010-es filmje, a Mint hal a vízben, ami egy felnőni nem akaró turisztikai újságíróról szól. Egy házibuliban összefut egykori nagy szerelmével, aki azóta két ikerlány egyedül álló anyja lett, a folytatásra pedig csak a film vasárnapi vetítésén derül majd fény. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)