Mégsem járt a mennyben, csak kihasználták

2015.01.16. 22:22
The Boy Who Came Back from Heaven
Fotó: NBC

Hazugságon alapult az igaz történetként eladott bestseller, ami egy hatéves kisfiú mennyországbeli látogatásáról szól, írja az MTI. A főszereplő elismerte, hogy annak idején hazudott, ezért a könyvet most visszavonják a boltok polcairól.

A hírt a Tyndale House nevű keresztény kiadó szóvivője, Todd Starowitz is megerősítette pénteken, ezért az Alex Malarkey The Boy Who Came Back from Heaven (magyarul: Alex Malarkey, a fiú, aki visszatért a mennyországból) című könyvüket visszavonják az üzletek polcairól.

A történet 2010-ben jelent meg, és egy 2004-es autóbalesetet mesél el, melynek következtében Alex, a kisfiú kómába esik és lebénul. A könyvben a főszereplő a halál utáni életről, angyalokról és a Jézussal való találkozásáról mesélt. A Tyndale tavaly újra kiadta a kötetet, borítóján pedig igaz történetként hivatkozott rá.

Alex a hét elején egy nyílt levélben ismerte el, hogy annak idején hazudott, csupán a figyelmet szerette volna magára vonni.

Nem haltam meg. Nem mentem a mennybe. Amikor azokat a kijelentéseket tettem, még nem olvastam a Bibliát. Az emberek mindig is profitáltak a hazugságokból, és továbbra is fognak. El kellene olvasniuk a Bibliát, az elég lenne

– írta a fiú.

A könyvben szereplő állítások egyébként már korábban is heves vitákat váltottak ki a keresztény diskurzusokban.

Az esetet csak tovább bonyolítja, hogy a könyv társszerzője Kevin Malarkey, a kis Alex édesapja volt. Malarkey édesanyja szerint a fiát csak kihasználták.

Októberben arról számoltunk be, hogy néhány tudós szerint talán van néhány bizonyíték a halál utáni életre, szerintük létezhet némi tudatosság azután is, hogy az agy működése már teljesen leállt.