Botrányba fulladt az Abigél előadása

2015.01.26. 12:07

A Torma igazgatót alakító Jantyik Csaba annyit botladozott a Pesti Magyar Színház pénteki Abigél előadásán, hogy a második felvonásban már nem is engedték játszani, és a Zsuzsanna testvért alakító színész mondta el a szövegét,  írja  a Blikk. A lap a kis híján botrányba fulladt előadás után megpróbált megkeresni több szereplőt is, de ők nem kívánták kommentálni, hogy a kollégájuk vajon ittas volt-e vagy rosszul lett a színpadon.

A Blikk egyik olvasója így látta a történteket:

Jantyik Csaba a második felvonás első perceiben már a szövegét sem tudta elmondani, így technikai szünetet rendeltek el, félbehagyták a darabot, majd nem sokkal később folytatták. Már meghajolni sem jött ki a támolygó színész, aki mindössze annyit tudott mondani, amíg a színpadon volt, hogy „nem, nem, nem".

Az előadás egyébként nem a Pesti Magyar Színház, hanem a Budapesti Operettszínház produkciója volt.Az Operettszínház sajtófőnöke, Lencsó Rita közölte:

Valóban, Jantyik Csaba péntek este rosszul lett előadás közben. A színház vezetősége belső vizsgálatot indít a művész rosszulléte okainak megállapítására. A vizsgálat lezárultáig Jantyik Csaba nem állhat színpadra.