Csókolózó nők szelfiztek a homofób politikussal

2015.02.03. 21:03

Két orosz melegjogi aktivista egy repülőgépen kiszúrta, hogy együtt utaznak egy közismert homofób politikussal, Vitalij Milonovval. A két nő dacból gyorsan csókolózni kezdtek a szentpétervári képviselő előtt, az erről készült szelfi kedden bejárta az orosz közösségi oldalakat.

Кто там на заднем фоне??? МИЛОНОВ! а нам похер! Мы летим в любимый клуб "Инфинити"

A photo posted by моябесконечность (@infinitykseniya) on

A Szentpétervárról Moszkvába tartó gépen készült kép ezután az egyik, a leszbikusok jogaiért küzdő nő oldalán jelent meg az orosz Vkontakte közösségi portálon. Azóta a netezők ezrei által megosztott fotó bejárta a netet, Milonov pedig kiakadt rajta, ahogy várható volt. „Ebből is látszik, hogy valamennyi LGBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális) szellemi fogyatékos. Túladagolták az úgynevezett európai értékeket”.

A homoszexuálisokat becsmérelő kijelentéseiről ismert képviselő „erkölcsrendészet” létrehozását szorgalmazza, „házkutatásokat” akar a meleg klubokban, és korábban kezdeményezte a kiskorúak előtti homoszexuális propagandát tiltó törvényt, amely számos bírálatot váltott ki a nyugati országok részéről, írja az MTI.

Oroszországban, ahol a homoszexualitást 1993-ig bűncselekménynek, 1999-ig pedig mentális betegségnek minősítették, rendszeresen betiltják a meleg felvonulásokat és gyakoriak a homofób megnyilvánulások. A Human Rights Watch emberjogi szervezet decemberben bírálta, hogy Oroszországban egyre gyakoribb a homoszexuálisak ellen elkövetett, a hatóságok által eltűrt, sőt bátorított erőszak.