Angelina Jolie kivetette a petefészkét is

2015.03.24. 10:41

Angelina Jolie egy New York Timesban megjelent esszében jelentette be, hogy a két évvel ezelőtti beavatkozása után megint műtétre volt szüksége, 2013-ban a melleit amputáltatta, idén pedig a petefészkét távolíttatta el. 

A cikkben részletezi, hogy a vérvizsgálata ugyan nem mutatott ki rákos megbetegedésre utaló jeleket, és ezt a többi vizsgálat is megerősítette, de még mindig veszélyben érezte magát, amiért a BRCA1 gén mutáns változatával rendelkezik. Ez a gén nagyban növeli a mellrák és a petefészekrák kockázatát. Jolie édesanyja, nagyanyja és nagynénje is rákban halt meg. 

A műtét végül talált egy kis daganatot az egyik petefészken, de rákos szöveteket nem. Minden keleti és nyugati orvos, akit megkérdezett, helyeselte a petefészek eltávolítását.

A petefészek eltávolítása megkezdte Jolie-nál a menopauzát, arról is ír, hogy mostantól nem szülhet gyereket, és tisztában van azzal, hogy a szervezete komolyan meg fog változni. Hormonokat szed, de boldog, hogy a gyerekeinek sosem kell azt kimondania, hogy „Anya petefészekrákban halt meg”.