Eltemették Gereben Ágnest

2015.04.10. 18:10

Péntek délután a Farkasréti temetőben elkísérték utolsó útjára Gereben Ágnes irodalomtörténészt, történészt, műsorvezetőt, műfordítót és egyetemi tanárt, írja az MTI.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes búcsúbeszédében csalhatatlan erkölcsi iránytűvel rendelkező embernek nevezte a hatvannyolc éves korában elhunyt Gereben Ágnest, akivel kapcsolatban kiemelte: erkölcsi és politikai üzenete az volt, hogy egy emberi jog és egy emberi méltóság létezik, a diktatúra színe pedig akár barna, akár vörös, annak ellent kell mondani.

Fényt vitt történelmünk sötétségébe

– mondta róla a politikus.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere református lelkészként búcsúztatta az elhunytat, Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója pedig lelkiismeretes, rendkívül felkészült munkatársként emlékezett meg róla, és egykori tanítványaként azt is elmondta róla, hogy képes volt megszerettetni diákjaival a megszálló nép közutálatnak örvendő nyelvét.

A szertartáson jelen volt többek közt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, valamint Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport