Ez itt már az 5. Coubatov-lista! Nézze meg!

2015.04.12. 09:09
Februárban összefoglaltuk, miért érdekesek a rövidvideók, és milyen főbb fajtáik léteznek. Azóta minden héten összerakunk egy válogatást azokból a friss coubokból és vine-okból, amiket a héten láttunk és szerettünk. Ez a Coubatov-lista. Lehet, hogy lesz köztük olyan, amit már látott a Mindeközbenben vagy a tumblr-en, de biztos lesz új is. Nézzük!

Frissek

Pár napja lett a magyar internet új sztárja ez a fiú, akinek videóját már több, mint 300 ezren nézték meg. Nem is csoda ez olyan címmel, hogy:

Csira bözsi néni Àtt baszott a kakasal  

Senki nem teheti meg, hogy elmegy az eredeti videó mellett, de Lazacz már eggyel tovább is gondolta a tyúkdealer fiú jelenetét:

Ez pedig egy kicsit alja, elnézést, de nem mehetünk el amellett, hogy a héten volt húsvét, és a következő rövidvideós epizód pont akkor készült:

Muzsikusok

Sok zenés coubot láttunk már, de ilyen jót csak nagyon ritkán. Kovalik Balázs mind a tíz ujját megnyalná egy ilyen jelenetért!

Létezik ennyire szórakoztatóan tahó nő, aki, ha meglát egy kantáros nadrágos, lapos sapkás embert az utcán sétálni, akkor rögtön elkezdi dúdolni a Mario zenéjét?

Igen, létezik, ezt a vine-t 8 nap alatt 880 ezerszer játszották le, a dúdoló lányt pedig Arielle Vanderbergnek hívják, ő az Arctic Monkeys frontemberének excsaja, de ami még fontosabb, hogy rengeteg jó vine-t készít, mi is többször ajánlottuk már.

A jobb alsó sarokban

lehet a vine-ok hangját felkapcsolni. Klikk!

A következő jelenet annyira szuggesztív, hogy akár zene nélkül is elműködne, így viszont közel tökéletes. Get down! Look at me! Mo**fu**!

Á semmi, csak egy fűnyíró zenére emelkedik a levegőbe...

És persze, hogy az állatok

A vine-ok sokszor nem is önmagukban, hanem a makulátlanul eltalált címükkel együtt tökéletesek. A következő majmos videónak például ez lett a címe:

Amikor meztelenül rohansz át a kerten, mert elfelejtetted a törülközőt

Ez pedig egyszerűen csak a legaranyosabb csigás videó, amit valaha láttunk.

Egy Ian Padgham nevű kaliforniai srác készítette, stop motion technikával, de az egész csatornája tele van jobbnál jobb vine-okkal. Inspirálódáshoz katt ide!

(Érdemes a jobb alsó sarokba klikkelni, mert csak felkapcsolt hanggal működik).

Ennyit az elmúlt időszak terméséből. Jövő héten újabb Coubatov-listával jelentkezünk. Addig is, ha unatkozik, nézze át újra az első, a második, a harmadik vagy éppen a negyedik heti Coubatov-listát!