Bulizz velünk, Áder János!

2015.04.30. 16:42
Éljen a háromnapos hétvége, és éljen május elseje is! Elég jónak ígérkeznek a hónap első bulijai: Hobo és Óbuda is ünnepel, játszik a Faterkiller, lesz ingyen lángos, kocsmajális, sör és fű. Mi kell még? Az Index programajánlója nem hagyja, hogy otthon unatkozzon.

Sör és Balaton (csütörtök)

Az Indexen sokat foglalkoztunk Szimler Bálint és Rév Marcell közös zenés filmjével, a Balaton Methoddal, amivel most a Fiatal Filmesek Hete is zárul majd az Örökmozgó Filmmúzeumban. A vetítés után az alkotókkal Teszler Tamás beszélget. Csütörtök, 20:30, Örökmozgó Filmmúzeum (Budapest, VII. kerület, Erzsébet körút 39.)

A május küszöbére hangolódva Punk Majálist tart a Légó, ahol Barangó legendás zenekara, a QSS, a mulatóspunkban nyomuló Faterkiller és a RamoneZ zenél majd. Utóbbiak értelemszerűen Ramones-számokat játsznak majd. Csütörtök, 20:00, Légó (Budapest, V. kerület, Szent István körút 15.)

A Nightdrive újra a magyar underground néhány tehetségét hozza össze egyetlen éjszaka erejéig. Fellép a külföldön is egyre sikeresebb Route 8, a Headshotboyz, az Index által is kedvelt Asan kiadó pedig egyenesen egy kisbusznyi fellépőt küld a buliba: ott lesz Zomblaze, a Sör és Fű, Dnte, Planetmälcolm és a 6T is. Csütörtök, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Éljen május elseje! (péntek)

Biztosan jól ismeri a magyar vérmérsékletet a Budapest Bike Maffia, akik Kocsmajálist visznek a Városliget melletti Dürer Piknik Parkba. Az egész napos rendezvény során budapesti vendéglátóhelyek és italmérések gasztrolimpia keretében küzdenek meg egymással. Az ételkóstolás mellett lesz zene, kirakodóvásár és játszóház is a kicsiknek. A szervezők rossz idő esetére fedett esőhelyszínt is biztosítanak. Péntek, 9:00, Dürer Piknik Park (Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

A Budapest Park is egész napos majálist tart, amely során lesz gipszfestés, gyerekjóga, kisállat-simogató, trambulin és még egy csomó programlehetőség. Például buli Dj Superstereóval, utána pedig a szerbiai Boban & Marko Marković Orkestar koncertezik. Péntek, 10:00, Budapest Park (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.)

"10 forint a forró lángos, bulizz velünk, Áder János!" – promózzák május elsejei bulijukat a Brékcsokkerek, akik csupa magyar zenét játszanak majd egész egész este. Emellet táncversenyt, ingyen lángost, testszagot, vetítést és stadionépítőket is ígérnek. Péntek, 22:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János 34.)

Hetven évesen is megy a rock (szombat)

Néhány olvasónk már bizonyára tudja, hogy a szerkesztőségünknek Óbuda ad otthont, a kerület pedig nagy bulira készül a hétvégén a Fő téren és környékén, a Szentlélek téren, a Zichy-kastély udvarán, a Kubuci kertben, valamint a Kórház utcában. Fellép többek között Halász Judit, Palya Bea, Deák Bill Gyula, a Hősök, a Mary Popkids, de lesz Random Trip is. Meg még egy csomó más program, más helyszíneken is. Szombat, egész nap, Óbudán, több helyszínen

"Sosem gondoltam, hogy megérem ezt a kort, azt sem hittem, hogy hatvanig kihúzom" – nyilatkozta nemrég Földes László, ismertebb nevén Hobo, aki most a hetvenedik születésnapja apropóján tart hatalmas bulit a Parkban, akikkel elég sajátos viszonya lehet, a hónap elején közzétett Facebook-bejegyzéséből legalábbis ez derül ki. Meg hogy a születésnapja igazából februárban volt. Szombat, 20:00, Budapest Park (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.)

12 év után új albummal jelentkezett a kilencvenes évek nagy klaszikusa, a Blur együttes. A Magic Whip című anyag megjelenésének örül a Beat on the Brat is, akik óriási Blur-bulival ünneplik az új lemezt. "Kilenctől letoljuk az egész The Magic Whip lemezt, majd rezidens DJ-ink válogatnak a legjobb Blur, Gorillaz, Damon, Graham és Alex szólószámokból, remixekből, koncertfelvételekből" – írja a klub. Szombat, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, nyár utca 20.)

Mozi Vera (vasárnap)

Újabb mozis vasárnap következik: a Kolor filmklubja ezúttal a 13 fesztiváldíjat bezsebelő, Bagdad Café című bajor-nevadai mesét veíti majd, ami egy kerekded bajor asszony kaliforniai kalandjairól szól, a Gólyában pedig Gábor Pál 1979-es klasszikusát, az Angi Verát lehet megnézni, amiben a szókimondó árva egy pártiskola növendékeként tapasztalja meg, az ötvenes évek léleknyomorító magyar valóságát.