Kisállatok és politikusok a Coubatov-listán

2015.05.03. 15:10
Az év elején összefoglaltuk, miért érdekesek a rövidvideók, és milyen főbb fajtáik léteznek. Azóta minden héten összerakunk egy válogatást azokból a friss coubokból és vine-okból, amiket a héten láttunk és szerettünk. Ez a Coubatov-lista. Lehet, hogy lesz köztük olyan, amit már látott a Mindeközbenben vagy a tumblr-en, de biztos lesz új is. Nézzük!

Mindeközben Budapesten

Hétfő este óriási robaj hallatszott a belvárosban, de a bulinegyedben fröccsözve nem volt egyértelmű, hogy tűzijáték lehet, vagy már az oroszok tolták közelebb a frontvonalat. Szerencsére a vine-on hamar megjelent a megoldás, ráadásul egy elég szép felvétellel:

Politika

Május elsején óriási buli volt a ligetben, a DK helyszínéről tudósító Német Tamás kollégánk pedig sikeresen rögzítette telefonjával az egyik legelkötelezettebb demokratát:

Néhány nappal korábban Orbán Viktor Pécsre látogatott, ahol a paksi bővítés – és a Pécs-közeli veszélyes hulladék lerakó – ellen tüntető tömeg fogadta. Voltak ugyanott elkötelezett orbánisták is, akik kikérték maguknak az ellentüntetést, és a hulladéklerakó tervét az alábbi érvekkel védték meg:

Soha nem láttunk még Semjén Zsolttól ilyen jóízű nevetést! Történt ugyanis, hogy hétfőn Széll Bernadett rákérdezett Orbán Viktornál, mikor váltja le Fazekas Sándor agrárminisztert, hiszen Széll szerint a miniszter hibát hibára halmoz, és Széll hiába kért Fazekastól időpontot a kérdések tisztázására, a miniszter még arra sem volt hajlandó, hogy fogadja őt. Orbán Viktor pedig, ahelyett, hogy a miniszter kifogásolt ügyeiről – Kiss Szilárd-ügy, Quaestor-botrány, Bróker Marcsi, lépfene-botrány – mondott volna bármit, de tényleg, akár egy fél mondatot, azt a „szellemes" megoldást választotta, hogy úgy tt, mintha a Széll és Fazekas közötti személyes évődésről lenne szó. Hahaha, ROTFL, OMG  mondta erre Semjén Zsolt.

Tudományos, fantasztikus

Zach King, a Vine egyik klasszikusa szorgalmasan ontja magából trükk videóit, és persze a jót is meg lehet unni, de az e heti fürdős videója, ami ráadásul termékelhelyezést is tartalmaz, már megint elég erősre sikerült:

A #greenpeace és a #wwf tageket is megkapta a következő videó arról, hogyan viseld gondját egy, a lakásban talált bogárnak:

Kedvenc legendás trombitásainkat a zenéjük mellett óriásira fúvódó pofazacskójuk miatt is szeretjük. Miles Davisről is rengeteg ilyen felvétel van, de Dizzie Gillespie-nél is megunhatatlan, ezért készült a héten is egy coub a témában, ami pár nap alatt 100 eezer nézőig jutott:

Nem tudjuk, honnan van ez a jelenet, de ennyire ZS-kategóriás nagyvárosi lávajelenetet még nem láttunk:

Állandó szereplőink, a kisállatok

Semmi más nem látható az alábbi coubon, mint egy végtelen pavlovi kísérlet, cicával. Nem mellesleg, a cicus az alkalomhoz illő öltözetben jelent meg, így lett tökéletesen szeretnivaló az egész:

Ez a kutyus pedig a heti lista legcukibb coubjában alszik el és ébred fel pár tized másodperc leforgása latt:

És már a Chelsea is rövidvideózik

Didier Drogba töltötte fel saját instagram csatornájára ezt a videót a backstage-ből, nem kis sikerrel:

A video posted by didierdrogba (@didierdrogba) on

Ennyit most az elmúlt időszak terméséből. Jövő héten újabb Coubatov-listával jelentkezünk. Addig is, ha unatkozik, nézze át újra az első, a második, a harmadiknegyedikötödik , hatodik vagy hetedik heti Coubatov-listát!