Jay Z került ki győztesen a Marina Abramovic kezdte beefből

2015.05.21. 16:44 Módosítva: 2015.05.21. 17:09

Marina Abramovic világhírű performanszművész, akinek legutóbbi munkája miatt mi még Londoba is kimentünk. Az Artist is present című korábbi munkája pedig akkora siker volt New Yorkban, hogy 2013-ban még Jay Z is megkereste őt, hogy a performanszával együtt szerepeljen a videoklipjében.

Jay Z cserébe azt ígérte, hogy jelentős adománnyal támogatja az Abramovic áltak tervezett művészeti intézetet, amely a tervek szerint a művészt is híressé tevő, nagylélegzetű, hosszú performanszokkal foglalkozna.

Képzőművész vagyok, nem tudom, mi az a beef

A beefeles az, amikor az egyik rapper nyilvánosan, leggyakoribb esetben egy számában beszól valamelyik riválisának. Az adekvát válasz erre egy viszont beefelő rapszám, utcai lökdösődés, vagy lövöldözés.

"Dühös vagyok, hogy felhasználta a munkámat, azzal a feltétellel, hogy cserébe támogatja az intézetet. Amit végül nem tett meg." - nyilatkozta a Spike magazine-nak a héten Abramovic.

Egyszerűen csak kihasznált

- fokozta a betámadás hőfokát a 68 éves, szerb származású képzőművész. Majd egyenesen Lady Gagát magasztalta az ismert rapperrel szemben. "Lady Gaga remek munkát végzett nekem. 45 millió rajongójával jelentős figyelmet biztosított munkám számára."

Hogy válaszolt erre a rapper? Golyót eresztett a Moma főbejáratába? Szókimondó rapszámban beefelte vissza Abramovicot? Egyik sem. Jay Z helyett a popmunkás videójának producere, Jeanne Greenberg Rohatyn galériás szólalt meg. A neves Artnet művészeti lapnak azt nyilatkozta, hogy Jay Z jelentős összeggel támogatta az alapítványt, és erről papírokkal is rendelkezik.

Egy nappal később végül megszólalt a Marina Abramović Institute is, írta a Guardian. Bocsánatot kértek, ugyanis az adományt két éve valóban megkapták, de erről elfelejtettek szólni a képzőművésznek.