Az Átrium rendezője nem csak egy újságírót fenyegetett meg

2015.06.16. 16:35

Az Élet és Irodalom egyik újságíróját fenyegette Radnai Márk, az Átrium Színház rendezője, emiatt átmenetileg felfüggesztették a Closer c. darabját. Azóta a rendező Facebookon kért elnézést - ahogy erre a Cink felhívta a figyelmünket - és arra hivatkozott, hogy a munkáltatójával való beszélgetés húzta fel ennyire.

A hirtelen felindulásom tárgya nem Koltai Tamás kritikája volt(!), hanem egy a munkàltatómmal zajlott privàt telefonbeszèlgetès, miszerint én nem tudok rendezni, és jó lenne ha valaki megtanítana

- írja Radnai, akinek a Closer c. darabjára közösségi finanszírozásból próbáltak 4 és fél millió forintot összekalapozni, végül sikertelenül.

Azonban az Átrium igazgatója a Magyar Narancs cikke szerint nem tartja elegendőnek az online elnézéskérést, így a színdarab továbbra is parkolópályán marad, amíg nem rendeződik a helyzet. Ehhez viszont valószínűleg egy szimpla bocsánatkérésnél sokkal több kell, mivel kiderült, hogy a Librarius kulturális magazin egyik munkatársának is szóba került az egyik végtagja épsége, amikor Radnai megpróbált letiltani egy interjút telefonon keresztül. Az Átrium honlapján nem is szerepel a következő előadások között Radnai rendezése.