Kézműves sörrel csalogatják vissza az embereket a Duna-korzóra

2015.06.30. 15:24

Az Élesztőből és a Skanzenből ismert Tóth Imre a Marriottban nyit új helyet. Ahhoz, hogy ezt a mondatot megértsük, még májusba kell visszamennünk, a Budapest Marriott Hotel ugyanis ekkor írt ki egy pályázatot fiatal vállalkozóknak, akiknek vannak ötleteik, de nincsen pénzük. Szakmai segítség mellett 40 ezer dollárt, azaz 11 millió forintot is ajánlottak a nyertesnek, valamint egy helységet is, jelen esetben a Duna-korzón, a Budapest Marriott Hotelben. A nyertest alkalmazásba veszi a Marriott, de az ötletet meghagyják a pályázónak. 

És akkor így történhetett, hogy a Tóth Imre által összefogott #Marionett csapata tetszett a legjobban a szakmai zsűrinek.

A pályázat célja, hogy bekapcsolja a Duna-korzót a város vérkeringésébe, és a külföldieken kívül a magyarok számára is vonzóvá tegyék ezt a városrészt, ezért az árak terén próbálnak mértéktartóak lenni a lehetőségekhez képest, és elsősorban a helyi vendégek lehetőségeihez kialakítani a helyet. 

A #Marionett csapata több, eddig is aktív csoport tagjaiból áll. A konyháért a Butcher's Kitchen felel majd, akik a hentesüzletek kínálatára alapozzák aktuális menüsorukat. A sörkoktél- és a dzsúszbár az Élesztő csapatának tagjainak bevonásával áll fel, és az Élesztő által propagált kézműves söröké lesz a főszerep is. 

Beleszeretett a sörökbe, azóta készíti egyedülálló koktéljait

A bár arculatáért a Singa Alkotócsoport felelős, akik nem meglepő módon marionettbábuk alkatrészeiből alakították ki a hely díszletét. A szállodai forgóajtót pedig mobil színpadként fogják használni, ahol dzsúszbár és a sörkoktélpult fogja egymást váltani napszaktól függően. 

A hely előreláthatóan augusztusban fog megnyitni.