Elmaradhat az ARC plakátkiállítás

2015.07.09. 10:05

Geszti Péter társaival több mint hétmillió forintot szeretett volna összegyűjteni a tizenötödik ARC plakátkiállításhoz, ám mivel a pénzügyi támogatók ezidáig nem tolongtak, az adományozás idejének fele pedig már lejárt, így veszélybe került a kiállítás jövője, írja a Bors.

A szervezők az Indiegogo nevű adománygyűjtő oldalon negyven nap alatt több mint hatmillió forintnak megfelelő amerikai dollárt szerettek volna volna összekalapozni, azonban a megálmodott összeg mindössze töredéke érkezett meg, az is ötvennyolc személy adakozásából.

Sajnos egyre kevesebb nagyvállalat támogatja a kiállítást, ezért hiába a rengeteg pályázó és néző, egyelőre nincs elég pénz a tárlat megrendezésére. Továbbra is szeretnénk, hogy ingyenes legyen, de a kivitelezéshez pénzre is szükségünk van, gyűjtésre kényszerülünk. Egyelőre azonban úgy tűnik, az indegogós gyűjtés nem lesz elég, ezért más formában kell megszereznünk a hiányzó összeget

– mondta Geszti.

Az ARC ügyvezető igazgatója, Bakos Gábor a sikertelen adománygyűjtés ellenére is bizakodó maradt. Úgy fogalmazott:

Túl naivak és idealisták voltunk, amikor azt gondoltuk, az ARC esetében is működhet ez a fajta adománygyűjtés, amely Amerikában már bevált módszer. Természetesen az eddig beérkezett több százezer forintnak is nagyon örülünk, de mindenképp más megoldást kell találnunk, mert ezzel a formátummal, úgy tűnik, nem tudjuk elérni azokat, akik szeretik az ARC tárlatait.