Szabadság, egyenlőség, sörlocsolás

D  AS20150714110
2015.07.17. 17:57
Bár a hétvégén már javában zajlanak a Bánkitó fesztivál programjai, a kánikula alatt Budapesten sem áll meg az élet. Amikor a tűzforró városban leszáll az éj, bulizhatunk a Dunán, ír kocsmapunkra locsolhatjuk a sörünket, vagy akár igazi amerikai tinédzsernek is érezhetjük magunkat. Az Index programajánlóját olvassák.

Liberté, Égalité, Queen (péntek)

Tavaly már játszott nálunk a Wooden Shjips, amelynek frontembere, Ripley Johnson most feleségével, a japán származású Sanae Yamadával közös zenekarával tér vissza. "A Moon Duo zenéje úgy repetitív, hogy közben egy percig sem unalmas" – írják a szervezők. Előttük a görög Naxatras, valamint a magyar Puma Danger zenél majd, akik dalversenyünk, A Szám idei mezőnyében is szerepeltek. Péntek, 19:00, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Eredetileg a Hegyalján lépett volna fel, végül azonban a Dürerben játszik a 2006-ban feloszlott, majd öt év után ismét összeálló Darkness, amiben a Queenben doboló Roger Taylor fia, Rufus is játszik – természetesen apjához hasonlóan ő is a dobokat püföli. A zenekar májusban lemezt is adott ki Last of Our Kind címmel, így bizonyára erről is hoznak magukkal dalokat. Előzenekar az Ozone Mama. Péntek, 19:45, Dürer Kert (Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

A héten van a franciák nemzeti ünnepe, amit a Beat on the Brat csupa francia zenével fog megünnepelni. A buli neve stílszerűen csak annyi: Liberté, Égalité, Fraternité. "60's francia partit többször toltunk már a klubban, de rendes, mindent áttekintő bulit még soha, pláne nyelvi korlátok nélkül" – írja a klub. Várhatóan olyan nevek számai csendülnek majd fel, mint France Gall, a Daft Punk, Soko, Charlotte Gainsbourg és Sébastien Tellier. Péntek, 22:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Őrültség és szingliparti (szombat)

Szombat délután újabb nappali buli és ebéd utáni lazulás lesz a Dunán. A zenéről a Lick the Click! trió gondoskodik, a helyszín az A38 orrterasza lesz. "Bólogatós, kézfelrakós, mosolygós zenék, remek italok egészen naplementéig." Ha lelkes a közönség, még akár estébe is nyúlhat a buli. Szombat, 14:00 – 20:00, A38 Hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Klipforgatással egybekötött koncertet tart a Parkban az Anna & the Barbies. "Benne vagytok valami őrültségben? Öltözzetek be, fessétek ki magatokat a koncertre (minden ér: kellék, koreográfia) és videózzátok le egymást ahogy buliztok a Szingli Party szám alatt!" – írja a zenekar, a klip pedig a rajongók által beküldött felvételekből áll majd össze. Az előzenekar az Amber Smith lesz. Szombat, 19:00, Budapest Park (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.)

Sörlocsolás a gimiben (vasárnap)

Ha valaki autentikus amerikai középiskolásnak szeretné magát érezni, vasárnap este szintén a Parkban a helye, ahol olyan zenekarok játszanak majd, mint a már korábban is hazánkban koncertező Anti-Flag, a brit, különböző irányzatokat vegyítő Skindred, valamint a ska-punkban nyomuló Less Than Jake, akik korábban még sosem jártak Magyarországon, ezért most hatalmas bulival készülnek. Vasárnap, 17:00, Budapest Park (Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.)

Bár amerikai zenekar, mégis sörlocsolós, ír kocsmapunkot játszik a Flogging Molly, akik szintén vasárnap játszanak majd nálunk. "Nem vagyunk egy tradicionális banda. Hatással van ránk, és inspirál minket a hagyományos ír zene, de nem kérdés, hogy mi csavarintunk rajta egyet" – mondják magukról. A közönséget a skót Alestorm és a magyar Firkin melegíti be. Vasárnap, 18:15, Barba Negra Track (Budapest, XI. kerület, Neumann János utca 2.)