Szeptembertől itthon is látható a magyar tervező díjnyertes padja

2015.08.24. 11:39

Szőnyi Anna a MOME építész szakán végzett, de egy ideje már Abu-Dzabiban dolgozik egy építészirodában. Szőnyi terveiből most egy komplett utcai bútorcsalád készül Dubajban, ahol egészen odavannak a magyar lány terveiért – a tervezőnővel a Népszabadság beszélgetett telefonon. Mint elmondta, a Boomerang elnevezésű pad ötlete már egy ideje a fejében volt, de Dubajban dolgozta ki a végső terveket, a Dubai Design District utcabútor pályázatára. A bútor 128 pályázat közül nyerte el a fődíjat. A pad nemcsak jól néz ki, de hatalmas újítása, hogy ülőrésze mozgatható, így a bumerángszerű fa ülőrészek legyező alakban ide-oda forgathatók annak függvényében, hogy hogyan akarunk ülni rá.

Fotó: MOME

A pad maga 3,6 méter hosszú, és ezen 73 darab, bumeráng alakú, tömör fából készült elem helyezkedik el. A tervezőnő szerint a mozgatható pad a városok dinamizmusára reflektál, másrészt az derült ki, hogy az emberek imádják forgatni az elemeket, és a saját kényelmükre formálni a padot. Szőnyi Anna szerint a pad egyszerre esztétikus és szoborszerű.

A pad máris hatalmas karriert futott be, gyártani is fogják több elemével együtt, IDO néven kerül majd a nemzetközi piacra. Itthon szeptember 25-től lesz kiállítva a MOME-n; hogy az utcára is kerül-e belőle, azt még nem tudni.