Közlekedési baleset áldozata lett az egyik legtehetségesebb hazai grafikus

2015.09.05. 20:00

Közlekedési baleset áldozata lett péntek késő délután hazánk egyik legtehetségesebb fiatal grafikusa, kalligráfusa, Jancsó Áron. Az esetről a rendőrség is hírt adott, bár a honlapjukra kitett hírből még nem derült ki, ki is volt az áldozat, Jancsó halálhíre a közösségi oldalakon terjed.

A fiatal grafikust legtöbben talán művészi szépségű betűiről ismerhetik, de a Hg.hu facebookos posztja szerint a tervező olyan nagy neveknek dolgozott, mint a New York Times vagy a Nike, és bekerült a magyar Forbes magazin '30 sikeres magyar fiatal 30 alatt' listájába is.

Az ott olvasható méltatás szerint Jancsó „előbb tudott betűket rajzolni, mint olvasni, az iskolai órák alatt is inkább vázlatokat készített. Számos saját tervezésű betűtípus kötődik hozzá, a Behance.net internetes oldalon pedig minden idők legsikeresebb hazai illusztrátorának választották. Stílusa rendkívül karakteres: a modernizmusból, a hagyományos kalligráfiából, a street-kultúrából és a távoli kultúrák írásmódjából táplálkozik. A magyar Forbes harmincas listájának a logóját is ő tervezte”.

A rendőrségi közlemény szerint a Budapest XII., Művész út és Eötvös út kereszteződésében történt balesetben egy személyautó összeütközött egy kerékpárossal. Mint írják, a biciklis a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport