Egy osztrák művész szerint a magyarok nagyon jó fejek

2015.09.10. 15:44

Gloria Benedikt osztrák táncművész, koreográfus múlt szombaton érkezett Budapestre a Bridging Europe fesztiválra vendégszerepelni, miközben az autópályán vele szemben több száz menekült gyalogolt az ellenkező irányba. Benedikt ennek hatására nyílt levelet juttatott el az Indexbe:

"Az első helyszín, amit Budapesten útba ejtettem, Keleti pályaudvar volt. Amit ott láttam, arról nem adott hírt a média. Rengeteg embert láttam, akik a bajba jutottakon segítettek – és nem azért, mert bárki is felhívta volna a figyelmüket arra, hogy ezt tegyék, hanem belső kényszerből.

Az osztrák sajtó hősökként mutatta be azokat, akik Ausztriában segítettek, miközben a magyar önkéntesek hatalmas munkájáról nem lehetett hallani a médiában.

Gloria Benedikt és Gergye Krisztián Társulata a Müpában lép fel szeptember 13-án, Kokoschka babája című előadásukkal.

Közben tegnap Fisher Iván is felszólalt a menekültek ügyében berlini koncertje előtt:

Aggasztó híreket kapok Magyarországról. Sok fáradt és kétségbeesett embert tartanak vissza akaratuk ellenére.

Arra kérem a német, a magyar és a többi európai hatalmat, hogy engedjék őket azonnal szabadon, hadd mehessenek oda, ahova akarnak, és regisztráljanak ott, ahol akarnak. A menekültek problémája akkor fog megoldódni, ha Európában elég toleráns ember él majd, akik meleg szívvel és nagylelkűen fogják őket üdvözölni. A zene segítse ezt a törekvést!