Holland mintára fejben erősítenek focistáink, színészeink

cover

A Hírszínház eddigi videói:

2015.09.11. 16:45

A hollandok egészen mást keresnek a kisebb gyerekekben, mint a magyarok. Ők a mentális tulajdonságot veszik előre, utána jöhet a technikai képzettség.

- írtuk a holland futballképzésről a tegnapi cikkünkben, a Katona társulata pedig rávetette magát, és máris csinált belőle egy jelenetet. 

Tart még ugyanis a Hírszínház, amelynek keretében a Katona József Színház minden nap feldolgoz egy Index hírt egy jelenetben, mi pedig közzétesszük az erről készült videót. 

Íme a mai adagunk:

Holland mintára fejben erősít a magyar fociutánpótlás

A jelenetben Ujlaki Dénes tökéletes Csank János hasonmásként edzi a Katona-csapatot, amelynek labdarúgói: Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Dankó István és Ötvös András, a helyszíne pedig mi más lehetne a fociedzésnek, mint egy könyvtár. A díszlet egyébként Kálmán Eszter munkája, és kifejezetten erre a Hírszínházra állították fel a Katona József Színház sufnijában, és egy olyan, összevissza kombinálható hátteret biztosít, amit szabadon variálhatnak akármilyen jelenethez. Ahogyan eddig is, a dramaturg Laboda Kornél volt, a rendező pedig Dömötör András. 

A Hírszínházról szóló cikkeinket itt találja.