Novák Előd egymilliós kártérítést fizet Alföldi Róbertnek

2015.11.05. 14:51

Novák Előd saját maga írta meg a Facebook-oldalán, hogy becsületsértés miatt egymillió forintot kell fizetnie Alföldi Róbertnek.

Egymillió forintot kell fizessek Alföldi Róbertnek egy friss és jogerős bírósági ítélet szerint, mert szegénynek megsértettem az érzékenységét, amikor a Nemzeti Színház éléről való távozását sürgettem mindhiába. Addig jár a köcsög a kútra, míg el nem törik - az efféle kijelentéseimet sérelmezte a sorozatos színpadi provokációi ellenére –

számolt be az ügyről meglehetősen cinikusan Novák. A Facebook-posztja alá belinkelte azt a cikket is, miszerint Ungár Klárának kétmilliót kell fizetnie azért, mert lemelegezte Kocsis Mátét, aki állítása szerint nem meleg. Novák szerint azonban felháborító, hogy nemcsak Ungárnak kell fizetnie, hanem neki is, hiszen a két ügy szerinte merőben eltérő.

„Úgy fogom fel, hogy benne van a tiszteletdíjamban egy-egy ilyen kártérítés, így ha nem is olcsón, de kimondhatom azt, amit mások nem mernek” – folytatta eszmefuttatását Novák.

Az Origo megkereste Alföldi Róbertet, aki elmondta, a bíróság valóban az ő javára döntött. A Nemzeti Színház korábbi igazgatója nem kívánta bővebben kommentálni az ügyet. Alföldi még 2012-ben perelte be a Novák Elődöt, aki a Országgyűlés népesedéspolitikai albizottságának elnöke.