Ittas vezetésért elvették Móka Miki jogosítványát

2016.01.08. 08:54

Ittas vezetés miatt ítélték el csütörtökön Gyabronka Józsefet, akit a legtöbben talán Móka Mikiként ismernek. A 63 éves, Jászai Mari-díjas színészt a karácsonyi szezonban, december 18-án, nem sokkal éjfél előtt igazoltatták a Vámház körúton, írja a pénteki Blikk. Mivel az alkoholszonda jelzett, a jogosítványát azonnal elvették.

Mint kiderült, Gyabronka egy rendezvényről tartott hazafelé, ahol 4-5 pohár bort fogyasztott, ám mivel nem érezte magát ittasnak, nem hívott taxit, hanem inkább a saját autójába szállt. A tárgyalóteremben elmondta: elismeri bűnösségét, tettét megbánta, viszont nagy szüksége van a jogsira, amit szeretne mielőbb visszakapni, hiszen munkája miatt gyakran úton van, ezen felül beteg édesanyját is naponta látogatja.

Gyabronka József már a helyszínen elismerte felelősségét. Vegyék figyelembe, hogy 39 éve vezet balesetmentesen, emellett 4 éves gyermekéről és ágyhoz kötött beteg édesanyjáról gondoskodik, éjfél előtt pedig alig volt forgalom, így csak csekély mértékben veszélyeztette a közlekedőket

– mondta ügyvédje, Mille Attila is.

A bíróság végül enyhítő körülményként vette figyelembe családi helyzetét, büntetlen előéletét, illetve a tényt, hogy a színész egész életében hasznos volt a társadalom számára. Gyabronkát végül öt hónapra (vagyis májusig) eltiltották a vezetéstől, továbbá 204 ezer forintos pénzbírságot kapott. A színész erre részletfizetést kért, amire a bíró 10 hónapos törlesztést javasolt, ám Gyabronka végül beérte öt hónappal is.

Gyabronka József egyébként Levente Pétertől vette át Móka Miki szerepét: