Hajnalka
-1 °C
15 °C

Meghalt a férfi, aki megalkotta Celine Diont

2016.01.15. 01:03

Las Vegas-i otthonában elhunyt René Angélil. A zenei menedzser és rendező 21 éve vette el Céline Diont és meghatározó szerepe volt abban, az énekesnő világsztár lett.

Angélil apja szíriai, anyja libanoni származású volt, ő maga már Montrealban született 1942-ben. A 20-as éveig maga is énekelt, ám hamar a zenészek menedzselésébe fogott. Céline Dion útját az énekesnő 13 éves kora óta egyengette, vele vette fel első stúdióalbumát. Francia nyelvű kanadaiként először Franciaországban robbant be Céline Dion, aki a 90-es évek közepére vált igazán világsztárrá.

Angélil 52 éves volt, mikor két házassággal és három gyerekkel a háta mögött elvette az akkor 26 éves Diont. Első fiuk 2001-ben született, akit 2010-ben egy ikerpár követett.

Angélilnél 1999-ben diagnosztizáltak torokrákot, ám a betegséget sikerült hosszú időre visszaszorítani. A zenei menedzser nagy rajongója volt a pókernek és Las Vegasnak, ahová az egyik legkellemetlenebb ügye is köti:  egy koreai származású nő, Yun Kyeong Kwon Sung azzal vádolta meg, hogy 2000-ben megerőszakolta őt egy vegasi szállodában. Angélil kétmillió dollárt fizetett a 44 éves nőnek és férjének, de nem ismerte el a vádakat, csupán rövidre szerette volna zárni az ügyet. A vádló nem mutatta be a korábban beígért ruhadarabot sem, amelyen állítólag Angélil DNS-mintája volt.

Két évvel később a koreai pár 13,5 millió dollárt követelt Angéliltől. A koreai férfit zsarolásért két év börtönre ítélték. Nem sokkal korábban a koreai nő is letartóztatásba került egy hamis csekkel, amit egy kaszinóban akart beváltani. Végül félmillió dollárt fizetve a kaszinónak szabadon engedték. A házaspár szerint ők csupán Angélil ármánykodásának és bosszújának váltak az áldozataivá.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.