Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A hóvihar sújtotta Amerika a hóviharban szenvedő Leonardo DiCapriót imádja

2016.01.24. 19:59

A visszatérő nyerte a mozis hétvégét a hóvihar sújtotta Észak-Amerikában – írja az MTI. Az 1823 telén játszódó túlélődráma 16 millió dollárt söpört be a vasárnapi becslések szerint. Pedig – ó, az irónia – az Észak-Amerikát sújtó hóviharok miatt az északkeleti parti mozik jó része szombaton nem is nyitott ki. (Kritikánkat a filmről itt olvashatja.)

A Jakab téli vihar támadása miatt New York, Washington, Baltimore és Philadelphia mozijai –nagyjából 400 intézmény – szombaton zárva tartottak. Ezzel az ország összes mozilátogatójának nagyjából tíz százaléka kényszerült aznap otthon maradni. Néhány New York-i mozi vasárnap ugyan kinyitott, de az időjárás valószínűleg befolyásolta a keleti parti jegyárbevételeket.

A visszatérő – ami 12 Oscar-jelölést kapott a napokban – lenyomta a  hatodik hete futó Star Wars: Az erő ébredését. A Csillagok háborúja-széria legújabb részét ezen a hétvégén 3365 moziban játszották, és 14,3 millió dollár bevételt hozott. A film amerikai bevétele így 38 nap alatt 880 millió dollárra nőtt; ez 120 millióval veri a korábbi rekordert, az Avatart. A bevételi lista harmadik helyén a Pofázunk és végünk Miamiban című vígjáték lett, 13 millió dolláros bevétellel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.