Megint a legkreatívabb magyar projekteket keresik

HighlightsOfHungary.gallery
2016.01.25. 18:07

A tavalyi év legkreatívabb magyar projektjeit keresi az immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A versenyre 11 kurátor nevezte az általa legizgalmasabbnak és legfontosabbnak tartott hazai projekteket, amelyekre február 10-ig, szerdáig lehet majd szavazni az esemény honlapján.

Hogy az 53 jelölt közül melyik tíz projekt kapta a legtöbb szavazatot, az az egy héttel később esedékes díjátadón derül majd ki a Toldi moziban. A kurátorok közt akad például újságíró, tervezőművész, irodalmár, építész és marketing-szakember is, így a merítés is szélesre sikerült: a felhozatalban találni filmeket (Saul fia, Szerdai gyerek, Balaton Method), fesztiválokat (UH Fest, Bánkitó, Trash Fesztivál), közösségi barkácsműhelyt, autistákat segítő klasszikus zenei projektet és mozgáskorlátozottaknak készült térképet is.

Balaton Method
Balaton Method

A gála fővédnöke Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz (akivel tavaly interjúztunk, és Tarlós humoráról is mesélt), az est házigazdái pedig Juhász Anna (ő a verseny egyik kurátora is egyben), illetve Szabó Simon lesznek (akivel egy éve szintén beszélgettünk). Juhász Anna egyébként úgy fogalmazott:

A Highlights of Hungary sokféle és sokszínű, mint mi, mint a társadalom, amelyben élünk, mint a kultúra, amely körülvesz bennünket. A nyitottság ma talán mindennél fontosabb.

A verseny nem titkolt célja, hogy a jelölt projektek gazdáira irányítsa a figyelmet, segítse a kapcsolati tőkéjük gyarapodását, és hogy az üzleti élet szereplőivel is megismertessék őket. A jelöltek munkáiból, a főváros támogatásával, kiállítás is nyílik majd márciusban.

A tavalyi gála ilyen volt, a közönség kedvenc projektje akkor a Budapest Bike Maffia lett: