Eufrozina, Kende
7 °C
21 °C

Ókovács beköltözne az Operaház legdíszesebb termébe?

2016.02.12. 11:13

Ókovács Szilveszter főigazgató saját használatba veszi az Operaház talán legdíszesebb termét, írja Hvg.hu. Az ott álló Steinway zongora már el is került onnan.

A Székely Bertalan terem az operaházi séták egyik legnagyobb attrakciója volt, emellett céges rendezvényeket is rendeztek itt, amiből az intézménynek bevételei is származtak, ám ha Ókovács tényleg  ideköltözteti a saját irodáját – ahogy az újság is pedzegeti –, akkor ezektől az összegektől elesnének. Az újság szerint ez olyan, mintha a pápa a Sixtus-kápolnát záratná be magának.

Az Operaház a jobb kihasználtsággal indokolta a funkcióváltást:

Az Opera főigazgatója is itt tartja fontosabb tárgyalásait, reprezentációs funkcióval kiegészítve illő módon itt fogadja az Opera VIP vendégeit, különös tekintettel a főigazgatóhoz érkező világsztárokra és a nemzetközi opera- és balettélet vezető személyiségeire.

Amit még tudni lehet, hogy ünnepélyes dokumentumok aláírására is lesz lehetőség, illetve a korábbi főigazgatói szobából is kerülnek át bútorok és egyéb dísztárgyak.

Az Operaház eközben cáfolta, hogy a Székely Bertalanról elnevezett terem lenne Ókovács új irodája, az irodaváltás hírét azonban elismerte, aminek némi köze is van a teremhez: az új főigazgatói szoba a Székely-terem és a nagyterem közé kerül, egy eddig előszobaként funkcionáló térbe – amit ajtó választ el a díszes teremtől. Az Opera arról is tájékoztatott, hogy a Székely-terem nyáron, a legfrekventáltabb turistaidőben látogatható marad.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!