Lelőtte a kecskéit a garasos osztrák

2016.02.24. 00:49

Egy 55 éves burgenlandi férfinek két kecskéje volt, akik mindig elszöktek, és lerágták a szomszéd kertjének a növényzetet. A szomszéd többször figyelmeztette emiatt, és amikor vett két új bonszait, szólt a kecsketulajdonosnak, hogy ha ezeket is tönkreteszik az állatok, akkor kifizetteti vele a bonszaiok árát. Ezek a kis fák több évig nőnek, némelyik több száz évig is elél, az eddigi legdrágább példány 1,3 millió dollárt (363,5 millió forint) ért - írja a Local.  

Amikor az osztrák férfi megtudta, hogy milyen drága egy bonszai, úgy döntött, hogy inkább megszabadul a kecskéktől. A vágóhíd és a kerítésépítés helyett azt a megoldást választotta, hogy lelőtte őket a saját pisztolyával.

A nőstény kecskét sikerült könnyedén leterítenie, a hímbe pedig négy golyót röpített, de az mégis átvonszolta magát a szomszéd kertjébe csurom véresen jajjveszékelve.

A szomszéd a lövések zajára és a vérző kecske láttán kihívta a rendőrséget. A rendőr egy ötödik lövéssel megölte a kecskét. A tulajdonost letartóztatták, állatkínzás miatt kell bíróság elé állnia.