Háborognak a nézők, akik deréktól lefelé nem látták a Hattyúk tavát

2016.02.27. 23:57 Módosítva: 2016.02.28. 00:10

Sokan háborognak a Royal Russian Ballet - Hattyúk Tava Facebookján, amiért a szombat esti előadáson, a Kongresszusi Központban az első 17 sorból nem lehetett látni a táncosokat, csak deréktól felfelé. Kollégánk a helyszínen azt tapasztalta, hogy az első szekcióban 13 ezer forintos jeggyel csak akkor lehetett a balettosok lábát látni, ha a fejük fölé emelték, ezért az előadásról sokan hazamentek, mert a lábtechnika igen fontos része a balettnek.

Nem emelkedett

A baj az volt, hogy nem emelkedett a nézőtér ezen része, ezért csak az előttük ülők fejét látták igazán jól, akik ide kaptak jegyet.

A Facebookon ezt írja egy néző, aki fotót is készített a látványról: "Ezt lehetett látni egy 13 ezer forintos jeggyel! Egy felnőttnek! Egy gyerek még kevesebbet látott, ülésmagasítót sem tudtak biztosítani!"

ht2
Fotó: Facebook

Ez a néző azt is írta, hogy a helyszínen a szervezőkkel írattak egy papírt, amin elismerték a hibát, és azt mondták nekik, hogy vissza lehet igényelni a jegy árát. "Ugyanis a helyszínen nem volt készpénz, mert a délelőtti előadással is hasonló probléma volt" - írja.

Nem balettelőadásra tervezték

Egy másik néző ezt írta: "Hogyan lehet megoldani azt ott rögtön, hogy a földszinten kb. a 8. sortól hátra 20 sor nem látja csak deréktól felfelé a táncosokat? Erre baromi kíváncsi lennék! Az oldalsó székekről pedig a színpad fele látszik a széléről pedig szerintem semmi. Az erkélyről és a földszint első 6 sorából talán jól látni! Ezt a helyet nem balettelőadásra tervezték. Ennyi pénzért szégyen, sokan reklamáltak a helyszínen. Sajnálom az amúgy remek produkciót és előadást, hogy így tönkretették."

Itt egy másik fotó is:

"Sajnos csak osztani tudom az előttem szólók véleményét. Botrányos szervezés és gyenge előadás...a szünetben eljöttünk, pedig ezért utaztunk 100 kilométert. Elmondhatatlanul csalódott vagyok!" - így egy harmadik csalódott néző.

Kivetítővel akarják orvosolni a problémát

A szervezők, a Mania Promotion az Indexnek egy angol nyelvű közleményben azt írták, hogy sajnos valóban volt technikai problémájuk az előadással az egyik zónában. "Azonnal reagáltunk a problémára, és felajánlottuk az összes nézőnek, hogy kicserélhetik a helyeiket. A vasárnap esti előadáson a még jobb minőség érdekében kivetítőket biztosítunk. Az előadás nagyon sikeres a környező országokban, mint például Szlovákiában és Csehországban is, reméljük, Magyarországon is az lesz".

A klasszikus orosz balettiskola táncosainak szereplésével még hat előadást tartanak nálunk, a vasárnapi Kongresszusi központin kívül Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten és Pécsett is bemutatják.