Iván
19 °C
35 °C

Turnéra indul Fahidi Évával a Sóvirágok

2016.03.09. 11:38
A Tünet Együttes Sóvirág című előadása négy hazai fesztiválon is bemutatkozik idén tavasszal.

Fahidi Éva, ahogy a Sóvirág című előadásban is elmondja, 150 előadást tervez összesen. Az elkövetkező hónap előadásai ezt a cél kívánják elérni, hiszen a Vígszínház repertoárján lévő Sóvirág előadás a közeljövőben négy hazai fesztiválon is bemutatkozik. A Tünet Együttes művészeti vezetője, Szabó Réka rendezte és Fahidi Éva és Cuhorka Emese főszereplésével játszott darab március 19-én Tatabányára utazik a MOST Fesztiválra, ahol a Jászai Mari Színház színpadán este hét órától látható. Március 24-én a Karinthy Színház szervezésben megrendezett Purim a Karinthyban elnevezésű fesztiválon szintén este hét órától, míg március 25-én délután öttől a DESZKA Fesztivál keretén belül a debreceni Csokonai Színházban játssza a társulat. A veszprémi XVIII. A TÁNC Fesztiválja Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón pedig május 24-én látható a darab.

A Sóvirág című új darabját a Tünet Együttes október 13-án mutatta be a Vígszínházban. A kortárs darab érdekessége, hogy főszereplője egy 90 éves holokauszt-túlélő, Fahidi Éva, aki életében először táncolt színpadon; partnere a nála hatvan évvel fiatalabb Cuhorka Emese. Miért vállal valaki 90 évesen táncelőadást? Fel lehet-e dolgozni a holokausztot és azt a a tragédiát, hogy valaki a családjából egyedüliként tér vissza Auschwitzból? Hogyan viszonyul az ember a testének öregedéséhez? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a bemutató előtt Fahidi Évával és a rendező Szabó Rékával, a beszélgetést itt tudja elolvasni.

Hajóút akció!

Hajóutak hihetetlen árakon! Foglaljon most!

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!