Magyarországot a romák is naggyá teszik

2016.04.06. 10:17

Április 8-án, pénteken lesz a Roma Nap. A Roma Sajtóközpont egész napos, a Nemzetközi Roma Nap keretében tartott rendezvénysorozata a magyar romák teljesítményét, az országot építő tetteiket, a roma identitás pozitív elemeit mutatja be.

Az Aranypánt-díjat délután fél hatkor adják át az Aranytíz kultúrházban az Indexen hétfőn megjelent online szavazás győztesének. Ha még nem tette meg, péntek délig ön is szavazhat az év roma személyiségére! A házigazda Nyári Oszkár, fellép a jazz-zongorista Oláh Dezső.

A karosszékből sem kell felállnia, ha szeretné kipróbálni, mennyit tud a cigányokról: a Penge roma napi játékán könnyen tesztelheti tudását. A cigányokat érintő kérdések a Honfoglalóba is bekerültek.

A Szimpla Kertben cigány bazár lesz: iparművészek, képzőművészek, hangszerkészítők, roma őstermelők és mesteremberek közvetlenül a látogató közönségnek árusítják majd a portékákat.

Roma Fine Dining – a Roma Nap programjához csatlakozó éttermekben a hagyományos roma konyha fogásaival várják az érdeklődőket. A fő helyszín a Kárpátia étterem, itt Mautner Zsófi és Bernáth József lesz a házigazda, de részt vesz a Jelen, a Macska, a Kazimir, az M, a Kőleves és a Kisüzem is.

A Vörösmarty téren délután kettőkor táncolnak a Táncművészeti Főiskola hallgatói, a Józsefvárosban multikulti roma séta lesz, valamint Romani Design divatbemutató sztárénekesekkel, szabadtéri fényfestmény-kiállítás, és még egy sor másik program, valamit az elmaradhatatlan esti bulik és koncertek.

A részletek a Roma Nap Facebook-oldalán találhatók.