Aczél Endre nem írhat tovább a Népszabadságba a Kiss László-ügy után

2016.04.09. 15:31 Módosítva: 2016.04.09. 16:24

Nem kellenek a továbbiakban Aczél Endre cikkei a Népszabadságnak, írja a VS.hu. A szerzőtől a Kiss László-ügyben a Facebookra írt, sokakat felháborító hozzászólásai miatt vált meg a szerkesztőség.

Az újságíró lepattintása szintén egy Facebook-kommentből derült ki:

A NSZ 25 év után a »szeretett kefélni« miatt nem tart igényt a szolgálatimra. Örültök.

írta Aczél. Az ügy előzménye, hogy szerdán Aczél a Facebookon kifejtette: Kiss László úszóedző és társai 1961-ben nem követtek el csoportos nemi erőszakot, csak azért lett büntetőügy, mert az állítólagos áldozat szülei nem fogadták el, hogy a lányuk „szeretett kefélni”.

„Az ominózus Facebook-poszt után kénytelen voltam úgy dönteni, hogy több cikket nem rendelünk Aczél Endrétől” – erősítette meg az indormációt a VS-nek Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője, aki még hozzátette: mély fájdalommal kellett meghoznia ezt a döntés a lap ikonikus szerzőjével szemben.

Aczél Endre a lap külső munkatársa volt, cikkenként fizettek a publikációiért. A nagy vihart kavart hozzászólás után bocsánatot kért ugyan, de a legfrissebb, szombati bejegyzésében ismét arra utalt, hogy abban az időben gyakori volt az uszodákban a csoportszex. Aczél azt állítja a posztban, hogy e-mailt kapott egy egykori élsportolótól, amelyben ez állt: „Végigkeféltük az uszodát a szigeten. Így utólag, akár minket is feljelenthetett volna valaki.”