Tízmillió dolláros kártérítést kap Paul Walker lánya

2016.04.09. 10:02 Módosítva: 2016.04.09. 10:04

Tízmillió millió dolláros kártérítésről állapodott meg a 2013-ban autóbalesetben elhunyt Paul Walker 17 éves lánya annak a férfinak az örököseivel, aki az autót vezette - írja az MTI. 

A balesetkor a volánnál ülő Roger Rodas Walker barátja volt. Mindketten meghaltak, amikor a sportautó 130-150 kilométeres óránkénti sebességgel az út mellett álló fákba és korlátba csapódott Santa Claritában. Meadow Walker képviselője, Jeff Millam azt mondta a sajtónak: a pénzt Rodas örökösei egy alapban fogják elhelyezni.

Millam elmondta, Rodas csak részben volt felelős a balesetért, a pénz pedig csak egy töredéke annak, amit Paul Walker sikeres színészként még megkereshetett volna, ha nem hal meg ilyen fiatalon. Walker lánya folytatja a pereskedést a sportautó gyártójával, mert szerinte részben az autó gyári hibája tehet az apja halálról. Meadow Walker úgy gondolja, az autógyártó nem épített be a kocsiba olyan biztonsági berendezéseket, amelyek megelőzhették volna a balesetet, vagy legalább megóvhatták volna apja életét. Walker az ütközést még túlélte, de aztán benn égett a roncsban. 

A Porsche gyár szerint ugyanakkor nem ők a felelősek a balesetért. Los Angeles-i tisztviselők azt állapították meg, hogy nem műszaki hiba, hanem egyértelműen a gyorshajtás vezetett a halálos kimenetelű balesethez. Az autógyártó beperelésével Rodas családja is próbálkozott, ám a szövetségi bíró szerint nem tudtak semmilyen érdemi bizonyítékot felmutatni, amely azt támasztotta volna alá, hogy a Porsche hibája okozta volna a tragédiát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport