Bors: Hat héttel ezelőtt is meg kellett műteni Kulkát

2016.04.16. 11:30

Kulka János az utóbbi években több műtéten esett át: operálták a térdét, hat hete pedig hasi műtétje volt - írja a Bors. A lap Kulka korábbi egészségi állapotáról a színész személyi edzőjétől, Kaszás Attilától hallott (aki nem rokona a fiatalon elhunyt színésznek, Kaszás Attilának).

Kulka két éve, heti háromszor edzett vele egy II. kerületi konditeremben. Orvosi javallatra kezdett edzeni, azt mondták, jótékony hatással lesz a gyógyulására - írja a Bors.

Reggelente járt, ilyenkor eléggé fáradt volt még, hiszen szinte minden este színpadon volt. De tökéletes volt a fizikai állapota, súlyzós edzést is végeztünk, és rendszeresen kardiózott. A cigiről fél éve szokott le, a táplálkozásra évek óta odafigyelt, elhízva sosem volt.

A bulvárlapnak nyilatkozó orvos szerint könnyen elképzelhető, hogy Kulka hasi műtétje már előjele volt a mostani vérrögnek, mert a korábbi érprobléma is arra utal, hogy a színésznek az egészséges életmód ellenére is súlyos egészségügyi problémái voltak évek óta.

Árpa Attila is Kulkáról beszélt

A hétvégi Blikk is írt Kulka Jánosról: itt a színészért aggódó Árpa Attila filmrendező beszélt arról, hogy az Argo 2 három évvel ezelőtti forgatása alatt és az elmúlt hónapokban sem látszott Kulkán semmi, ami okot adhatott volna aggodalomra.

Élete talán egyik legboldogabb időszakát élte. Kiegyensúlyozott volt, és jókedvű. Jó volt vele beszélni, tele volt életerővel, tervekkel. 

Ahogy azt korábban az Index is megírta, a Kossuth-díjas művész kedd délután lett rosszul, rohammentő vitte előbb a Honvéd-kórházba, majd az Országos Idegtudományi Intézetbe, ahol jellemzően stroke-os, agyvérzéses és agyi infarktusos betegeket ápolnak. Egy neve elhallgatását kérő, szintén itt fekvő beteg is nyilatkozott a bulvárlapnak:

A művész úr szerencsére már valóban magánál van, de szinte egész nap alszik, pihen. Nem hallottunk olyat, hogy már tudna beszélni, de ez nem is megy olyan gyorsan. Bízni kell.

Kulka János családjának a közleménye

A Bors csütörtöki cikke után Kulka János családja az alábbi közleményt juttatta el az Indexhez:

Ezúton köszönjük a sok aggódó és biztató megkeresést, amelyet János és mi is az elmúlt napokban kaptunk. Jánoson kedden este egy életmentő műtétet hajtottak végre az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvosai. Állapota jelenleg is súlyos, azonban az elmúlt napokban javulás tapasztalható. A közeljövőben kezelőorvosai hivatalos tájékoztatást nyújtanak betegségével kapcsolatban.

Ezúton jelezzük, hogy a mostani, valamint a korábban kiadott közleményen túl a média irányába a család semmiféle tájékoztatást nem adott; a bulvárban napvilágot látott, a család nyilatkozatára hivatkozó cikkek alaptalanok. Kérjük a sajtó munkatársait, tiszteljék meg Jánost és a nyilvánosságot azzal, hogy kizárólag valós, a hivatalos közleményeken alapuló információt jelentetnek meg.