Javul Kulka János állapota

2016.04.18. 14:24

Kulka János tünetei napról napra enyhülnek, állapota javul – írja az MTI. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet közleménye szerint Kulka sikeres-stroke ellátásban részesült, az elzáródott agyi érből sikerült a véralvadékot eltávolítani.

Ahogy azt korábban az Index is megírta, a Kossuth-díjas művész kedd délután lett rosszul, rohammentő vitte előbb a Honvédkórház Idegosztályára, majd az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Intervenciós Neuroradiológiai Osztályára, ahol jellemzően stroke-os, agyvérzéses és agyi infarktusos betegeket ápolnak.

A kórházba került Kulka legutóbbi filmje, a nézők és a kritikusok nagy kedvencének számító Félvilág eközben sorra nyeri a díjakat a nemzetközi fesztiválkörútján. A hétvégén öt díjat hozott el a kaliforniai Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválról, Kulka Jánost szavazták meg a legjobb színésznek. A filmet anyagilag támogató és a fesztiválkörutat szervező MTVA munkatársai, valamint a Félvilág stábja is gratulált Kulka János díjához, és mielőbbi gyógyulást kívánnak neki.

Kulka János családjának a közleménye

A Borsban rendszeresen megjelenő, pletykákra épülő cikkek miatt Kulka János családja a múlt héten az alábbi közleményt juttatta el az Indexhez:

Ezúton köszönjük a sok aggódó és biztató megkeresést, amelyet János és mi is az elmúlt napokban kaptunk. Jánoson kedden este egy életmentő műtétet hajtottak végre az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvosai. Állapota jelenleg is súlyos, azonban az elmúlt napokban javulás tapasztalható. A közeljövőben kezelőorvosai hivatalos tájékoztatást nyújtanak betegségével kapcsolatban.

Ezúton jelezzük, hogy a mostani, valamint a korábban kiadott közleményen túl a média irányába a család semmiféle tájékoztatást nem adott; a bulvárban napvilágot látott, a család nyilatkozatára hivatkozó cikkek alaptalanok. Kérjük a sajtó munkatársait, tiszteljék meg Jánost és a nyilvánosságot azzal, hogy kizárólag valós, a hivatalos közleményeken alapuló információt jelentetnek meg.