Prince gyógyszerfüggő volt, a halála előtt hívták hozzá a sztáraddiktológust

2016.05.04. 23:51

Egyre több információ szól arról, hogy Prince halálát a súlyos gyógyszerfüggősége okozta. Amerikai lapértesülések szerint a halála előtti estén Prince csapatából azzal kerestek meg egy opiátfüggőségre specializálódott kaliforniai orvost, hogy súlyos egészségügyi vészhelyzetben kellene segítenie.

Dr. Howard Kornfeld a fiát küldte Minnesotába Prince-hez, de már későn érkezett. Csütörtök reggel, Prince halálának a napján, talán percekkel a halál beállta előtt lépett be a Paisley Parkba, így ő volt az egyike annak a három embernek, akik felfedezték a liftben Prince holttestét. Sőt, a lap értesülése szerint maga a doktor volt az, aki felhívta a 911-et (ez a felvétel korábban már nyilvánosságra került), ezért nem tudta megmondani először a címet, a többiek pedig elmondása szerint sokkos állapotban zokogtak.

Ha nem következik be a tragédia, az orvosi elképzelés szerint a kezelés azonnal megkezdődött volna. „A terv az volt, hogy az egészségi állapot gyors felmérése után meghatározzák a kezelés irányát. Az orvosok életmentő küldetésre készültek” – nyilatkozta a Star Tribune-nek a doktor jogi képviselője. Abban bíztak, hogy Prince-t Kaliforniába, egy 24 órás ápolást nyújtó elitintézménybe vihetik, ahol hosszú kezelést kapott volna.

Eközben a minneapolisi ügyészség is bejelentette, hogy illegális szerhasználattal összefüggésben vizsgálódnak Prince halálával kapcsolatban; a közleményben egész pontosan vényköteles, vagyis receptre kapható gyógyszerek törvénytelen felhasználásáról írtak. Korábban a nyomozóhatóság azt közölte, hogy a Perocet és más fájdalomcsillapítók túladagolásának a lehetőségét vizsgálják. A boncolás alapján a halál okáról majd sokkal többet lehet tudni, ennek eredménye azonban csak három hét után várható.