Egy coloradói rab azt állítja, Prince az apja

2016.05.10. 19:41

Apasági keresetet nyújtott be egy minnesotai bírósághoz egy coloradói börtönben raboskodó férfi, aki azt állítja, hogy az áprilisban elhunyt világhírű énekes a biológiai apja, írta az MTI.

A Kansas Cityből származó Calvin Q. Williams DNS-vizsgálatot kért, hogy megállapítsák, ő Prince gyermeke. A bírósági keresethez mellékelt nyilatkozatában Williams anyja, Marsha Henson közölte, hogy 1976 júliusában volt szexuális kapcsolata Prince-szel, és a következő év áprilisában született meg fia.

A minnesotai törvények szerint az örökösödésben a gyermek az elő számú kedvezményezett, ami azt jelentené, hogy Prince testvérei és féltestvérei háttérbe szorulnának, ha a bíróság bebizonyítja, hogy Williams az énekes gyermeke.

Patrick Cousins, a férfi ügyvédje az AP amerikai hírügynökségnek megerősítette, hogy ügyfele jelenleg börtönben van. A bírósági és börtöniratok szerint a férfi a Colorado államban lévő Florence legmagasabb biztonsági szintű szövetségi börtönében raboskodik, mert 2013-ban bűnösnek vallotta magát lőfegyver törvénytelen szállításában. Hét év nyolc hónap börtönbüntetést szabtak ki rá. 

Több millió dolláros hagyaték

Múlt pénteken egy minnesotai bíró elrendelte, hogy a Prince több millió dolláros hagyatékának kezelésével megbízott ügyvédek vérmintát kaphatnak a törvényszéki orvosszakértőtől DNS-vizsgálatra, ha apasági kereset merülne fel.  

Az április 21-én meghalt Prince-nek nem volt tudomása arról, hogy lenne gyermeke, ám Kevin Eide, a minnesotai kerületi bíróság bírája végzésében közölte, felvetődhetnek apasági kérdések az örökösödési eljárás során. Prince vagyonának pontos értéke egyelőre nem ismert, csupán a zenei díjakból származó bevételeit több mint 500 millió dollárra becsülik. Az ügyvédek a múlt héten közölték, hogy nem találtak végrendeletet. Annak hiányában az énekes hat testvére és féltestvére az örökös a bírósági dokumentumok szerint.

A Prince-ről szóló cikkeinket itt találja.