Erősebb, mint egy könnygázgránát

2016.05.12. 23:34

Az Perth-i Johnny's Burger az Ördög Bosszúja fantázianevű burgerével csinál magának hírverést, mivel az kifejezetten csípős. Igazából nehezen elképzelhetően csípős, valószínűleg széttépi az ember szájüregét, és ha sikerül lenyelni az első falatot, akkor az ember a maradék önvédelmi rendszerével azonnal megpróbál megszabadulni tőle.

A csípősséget mérő Scoville-skálán 3,5 milliós értéket ér el a burger a hely szerint. A szabvány amerikai könnygázgránátok hatóanyaga 2-5,3 milliós értéket ér el, pont azért, mert az ilyesmit kevesen szeretik inhalálni. A legcsípősebb magyar paprikák, amik után egy kevésbé edzett torkú versenyző fuldokolva küzd a nyomorult életéért, nagyjából 1500-2500-asat. Igazából egy átlagosnál masszívabb sajtburgernek néz ki, és az összetevői se extrémek a szószt leszámítva. A  Capital Bay News alapján a szósz két szupererős chillifajtától lesz igazán gyilkos, a Carolina Reapertől és a hibrid Bhut Jolokiától.

25 dollárba (nagyjából hatezer forintba) kerül, de aki meg tudja enni, annak nem kell kifizetnie. Mondjuk ez eddig a nagyjából 300 jelentkezőből egynek sikerült, de a leírás alapján neki utána volt más baja is, mint 25 dolláron rágódni. A kínok enyhítésére tejet vagy shake-et ajánlanak hozzá, ami egyébként ebben a műfajban leginkább arra jó, hogy a túlértékelt gyomrú bajnokok azt okádják ki először. 

Az Ördög Bosszúja burger megrendelésekor nyilatkozatot kell tenni, hogy a próbálkozó nem szenved szívbajban, gyomorbántalmkban vagy hasonlókban, vagy ha igen, akkor az az ő baja lesz.

A környéken ismertebb Johnny Wong séf-tulaj egyébként szereti a teljesen extrém burgereket, nála lehet kipróbálni például a 3 kilós Burgerzillát is, az előzőhöz hasonló fizetési feltételekkel.