Mindenki meghatódott Kulka videóüzenetén

2016.06.22. 08:58 Módosítva: 2016.06.22. 08:59

A Katona József Színház évadzáró társulati ülésén Kulka János nem tudott részt venni, de rövid videóüzenetet küldött kollégáinak. Többek között azért is, mert már nagyon hiányzik neki a színpad, írja a Bors.

Nagyon köszönöm a biztatást. Jó nyarat kívánok nektek. Sziasztok

– üzente a színész az üzenetben.

A videón többen meghatódtak, és válaszvideót küldtek Kulkának. Egyelőre nem lehet tudni, mikor térhet vissza a színész a színpadra, jelenleg otthonában lábadozik. Az állapota napról napra változik, a beszéd és a mozgás hamar elfárasztja.

A színházban bíznak a gyógyulásában, ezért Máté Gábor igazgató úgy döntött, hogy a következő évad utolsó bemutatóit még nem tűzi ki, mert Kulka állapotához fognak alkalmazkodni. A társulat és a vezetőség egyaránt úgy gondolja, megéri várni néhány hónapot a döntéssel, hogy újra együtt dolgozhassunk vele – áll a Katona József Színház közleményében.

Kulka Jánoshoz két hónapja, április közepén kellett éjszaka mentőt hívni, mert agyi infarktusa volt. Súlyos állapotban vitték kórházba, életmentő beavatkozásra volt szükség, ami sikerült, jelenleg otthoni rehabilitációja zajlik.